Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ JENNIFER ANISTON ΠΟΥ ΤΟ CAST ΤΩΝ FRIENDS ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙ

Σε κάποιο αφιέρωμα στον σκηνοθέτη της σειράς “Τα φιλαράκια”, James Burrows λοιπόν, ακούστηκε ότι οι τρεις φίλες Jennifer Aniston, Lisa Kudrow και Courteney Cox έτρωγαν μαζί κάθε μέρα γυρισμάτων, ενώ το γεύμα τους ήταν πάντα το ίδιο. Επρόκειτο για μια σαλάτα της οποίας την συνταγή είχε δώσει η ίδια η Jennifer και η οποία θυμίζει πολύ Ελλάδα εξαιτίας των υλικών της.Για να την τρώνε λοιπόν τόσο τακτικά οι τρεις φίλες, εύκολα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θα ήταν νόστιμη εκτός από θρεπτική, σωστά; Αυτό ισχύει διότι το πιάτο αυτό περιέχει τις σωστές δόσεις λαχανικών, υδατανθράκων, πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, ενώ δεν έχει κανένα απολύτως dressing. Το πιο σπουδαίο είναι ότι μπορεί κανείς να την φτιάξει, να την βάλει σε τάπερ στο ψυγείο και να έχει φαγητό για αρκετές ημέρες.

Για να δούμε λοιπόν τι περιέχει αυτή η μαγική σαλάτα:

Συστατικά:

  • 1 φλυτζάνι πλιγούρι
  • 2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
  • 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • ¼ φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ½ φλυτζάνι φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
  • ½ φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και χοντροσπασμένα

Εκτέλεση:

Βράζουμε δύο φλυτζάνια αλατισμένο νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το πλιγούρι να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι, τα ρεβίθια, τα φιστίκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την φέτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι, ενώ φυσικά μπορούμε να βάλουμε και λάδι, αν δεν μας νοιάζουν τόσο οι θερμίδες. Παρόλα αυτά, η βασική συνταγή είναι από μόνη της πεντανόστιμη και χωράει αρκετές παραλλαγές για όσους αισθάνονται δημιουργικοί. Το κρεμμύδι μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρεβίθια με φασόλια κάθε είδους, η φέτα με κατσικίσιο τυρί και τα φιστίκια με όποιον άλλον ξηρό καρπό αγαπάμε.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα