Για να δούμε λοιπόν τι περιέχει αυτή η μαγική σαλάτα:
Συστατικά:
- 1 φλυτζάνι πλιγούρι
- 2 αγγούρια κομμένα σε κύβους
- 1 κονσέρβα βρασμένα ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- ¼ φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- ½ φλυτζάνι φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
- ½ φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και χοντροσπασμένα
Εκτέλεση:
Βράζουμε δύο φλυτζάνια αλατισμένο νερό και προσθέτουμε το πλιγούρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά αρκετά. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το πλιγούρι να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να έχει απορροφηθεί όλο το νερό. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά, ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι, τα ρεβίθια, τα φιστίκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την φέτα και το πλιγούρι. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά. Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο λεμόνι, ενώ φυσικά μπορούμε να βάλουμε και λάδι, αν δεν μας νοιάζουν τόσο οι θερμίδες. Παρόλα αυτά, η βασική συνταγή είναι από μόνη της πεντανόστιμη και χωράει αρκετές παραλλαγές για όσους αισθάνονται δημιουργικοί. Το κρεμμύδι μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρεβίθια με φασόλια κάθε είδους, η φέτα με κατσικίσιο τυρί και τα φιστίκια με όποιον άλλον ξηρό καρπό αγαπάμε.