Burger με Φιλέτο Ψαριού

Η ιδέα για το πρώτο burger που όμως θα περιέχει μπιφτέκι ψαριού γεννήθηκε πίσω στο 1965 από τον Ray Kroc, τον CEO των McDonald’s. “Δεν με νοιάζει ακόμη κι αν ο Πάπας έρθει στο Σινσινάτι. Θα πρέπει να μπορεί να φάει burger” είχε πει χαρακτηριστικά ο entrepreneur που γιγάντωσε τη γνωστή αλυσίδα και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Filet-O-Fish. Ήταν το πρώτο τέτοιο σάντουιτς της κατηγορίας που θέλει το φιλέτο ή το μπιφτέκι ψαριού να αγκαλιάζεται από δύο φέτες ψωμιού, μαζί με άλλα υλικά.

Ασφαλώς, στην πορεία δημιουργήθηκαν πολλά αντίστοιχα ενώ πάντοτε μπορείς να φτιάξεις και στην κουζίνα του σπιτιού σου ένα -κάτι παραπάνω από- αξιοπρεπές fish burger.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκαλα και πέτσα (σολομό, πέρκα)

1 ασπράδι

100 γρ. τριμμένο ψωμί

αλάτι, πιπέρι

Για γεύση και άρωμα (προαιρετικά)

ψιλοκομμένο άνηθο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη)

Για το σερβίρισμα

ψωμάκια για burgers, ντομάτα, φέτες αγγουριού, μαρούλι και μαγιονέζα

ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΜΕ ΨΑΡΙ

Εκτέλεση

Κόψτε το φιλέτο του ψαριού σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα στο πολυμίξερ μαζί με το ασπράδι, το τριμμένο ψωμί, αλατοπίπερο και ένα από τα προτεινόμενα υλικά για άρωμα και γεύση.

Πολτοποιήστε το μίγμα και αφήστε το για 1 ώρα σχεδόν στο ψυγείο.

Πλάστε τα burgers και ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα ή στον φούρνο στους 200ºCγια 10 λεπτά.

Σερβίρετε με τα ψωμάκια και με τα υλικά της προτίμησής σας.

Τip

Ανακατέψτε μαγιονέζα με χυμό λεμονιού ή λίγο horseradish, που ταιριάζει πολύ με τα ψάρια, και απολαύστε ένα εξαιρετικά νόστιμο και θρεπτικό burger.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα