ΤΑΡΤΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΥΡΟΥ

Αυτό είναι ένα από τα πιο εύκολα luxury πρωινά που θα έχετε φτιάξει ποτέ. Χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά για να ετοιμαστεί, άλλα 10 για να ψηθεί και ελάχιστα δευτερόλεπτα για να καταναλωθεί. Είναι τόσο μυρωδάτο, νόστιμο και εμφανίσιμο που θα σας γίνει συνήθεια. Δοκιμάστε το μια μέρα παρέα με μια φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα για πρωινό στο κρεβάτι και θα ξετρελαθείτε κι εσείς και η παρέα σας.

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη για κρουασάν
  • 100γρ ανθότυρο Σύρου Ζωζεφίνος
  • 3 φέτες μπέικον
  • 4 αβγά, ή και περισσότερα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξετυλίγουμε το ζυμάρι από την συσκευασία του και το κόβουμε στα δύο. Κολλάμε τα δύο κομμάτια στην μακριά πλευρά τους για να φτιάξουμε ένα πιο φαρδύ και κλείνουμε λιγάκι με τα δάχτυλα τις τρυπούλες από τα τριγωνάκια της ζύμης. Γυρίζουμε την ζύμη περιμετρικά για να κάνει κρούστα όταν ψηθεί και να εμποδίσει τα ασπράδια των αβγών να κυλήσουν έξω από την τάρτα μας.

Τρίβουμε το ανθότυρο Σύρου Ζωζεφίνος στον τρίφτη μας χοντρό. Πασπαλίζουμε την ζύμη με ανθότυρο να πάει παντού, κρατώντας λίγο για αργότερα.

Κόβουμε το μπέικον όπως μας αρέσει. Εμείς εδώ κόψαμε τις φέτες σε λεπτότερες λωρίδες για να φτιάξουμε τα καρέ μας ευκολότερα. Σπάμε τα αβγά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο αλλά και με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 10 έως 14 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν τα αβγά.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα