5 ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Έχουμε ξαναδηλώσει ότι τα τρόφιμα από κονσέρβα είναι μιας πρώτης τάξεως πρώτη ύλη για να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορο αλλά και νόστιμο. Εάν επρόκειτο να φτιάξουμε μια λίστα με τέτοια τρόφιμα, που κάθονται υπομονετικά στα ντουλάπια μας και περιμένουν την σειρά τους για να φαγωθούν χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσουν κάποια στιγμή σύντομα, τα φασόλια θα φιγουράριζαν στις πρώτες θέσεις, παρέα με τον αρακά, το καλαμπόκι και τον τόνο. Χορταστικά και γεμάτα πρωτεΐνες, συνδυάζονται πολύ ωραία με άλλα όσπρια, με πρασινάδες, με κιμά, με λουκάνικα, ακόμα και με πάστα. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα είδη φασολιών σε κονσέρβα, άσπρα, kidney, μαύρα, γίγαντες. Ιδιαίτερα για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, τα φασόλια σε κονσέρβα είναι ένας μπαλαντέρ που μπορούν να προσθέσουν στα γεύματά τους για να τους δώσει γρήγορη ενέργεια και δύναμη. Το ίδιο και τα ρεβίθια.

Παρακάτω θα βρείτε 5 τέτοιες συνταγές για γρήγορα και νόστιμα φασολο-γεύματα για να πάρετε ιδέες.

Τάκος με μαύρα φασόλια

Τα έτοιμα τάκος είναι μια πραγματική ευκολία. Αν και φυσικά δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα χειροποίητα, είναι πολύ βολικά και δεν χρειάζονται παρά μόνο λίγο ζέσταμα για να γεμιστούν με μαύρα φασόλια, κρέμα αβοκάντο, τσένταρ και λίγο λάιμ. Σκέτη λιχουδιά!

Πάστα με κόκκινα φασόλια

Αυτή την συνταγή μπορεί να την βρείτε ως Greek pasta with beans. Δεν ξέρουμε πως θεωρήθηκε ελληνική, στην πραγματικότητα είναι περισσότερο ιταλική. Όπως και να έχει το πράγμα, πρόκειται για έναν νόστιμο συνδυασμό των φασολιών, της πάστα και του σπανακιού. Αν τρίψετε και λίγη φέτα από πάνω θα μας θυμηθείτε.

Κάρυ με ρεβίθια

Ναι, το ξέρουμε, τα ρεβίθια δεν είναι φασόλια, έχουν όμως την ίδια λογική όταν προέρχονται από κονσέρβα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια ευκολία. Αυτό εδώ είναι ένα κλασσικό χορτοφαγικό πιάτο, τόσο νόστιμο που θα θέλετε να το φτιάξετε ξανά και ξανά. Το ρύζι μπασμάτι είναι από τις νοστιμότερες ποικιλίες ρυζιού. Ανακατώνουμε με το κάρυ των ρεβιθιών κα απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με kidney beans

Αυτή την σαλάτα την φτιάχνεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ανάλογα με ότι βρίσκεται στο ψυγείο σου ή τα μυρωδικά που προτιμάς. Προσθέτεις αγγουράκια τουρσί, κάπαρη, σέλερι, μαϊντανό αντί για κόλιαντρο ή ότι άλλο ταιριάζει στην δική σου γεύση. Μπορείς να προσθέσεις κομματάκια τυριού, όπως γραβιέρα ή φέτα και να αρωματίσεις κατά βούληση. Πρόκειται για έναν γευστικό καμβά που πάνω του μπορείς να αυτοσχεδιάσεις.

Ντιπ από μαύρα φασόλια

Μόνο ένα μπλέντερ χρειάζεσαι για να φτιάξεις αυτήν εδώ την νοστιμιά που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να βουτήξουν με χαρά τις ψημένες πιτούλες ή τα νάτσος τους, ξανά και ξανά. Τα ντιπ και χούμους φασολιών είναι μεγάλη μόδα και είναι εξαιρετικά θρεπτικά.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα