ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΛΟΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Αν θέλεις ένα εύκολο, θρεπτικό αλλά και λουσάτο πιάτο για μεσημεριανό, τα ψημένα φιλέτα σολομού είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Αν έχεις καλέσει κάποιους φίλους ή ακόμα και τα πεθερικά σου, αυτό το πιάτο θα τους ευχαριστήσει όλους. Ο πιο εύκολος τρόπος για να στήσεις ένα πιάτο σολομού είναι στον φούρνο και μπορεί να γίνει ο μπαλαντέρ που έχεις στο μανίκι σου για κάθε περίσταση.

Εύκολα και γρήγορα

Διαλέγουμε φρέσκα φιλέτα σολομού και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι αφού τα αλείψουμε με λίγο λάδι πριν τα βάλουμε στον φούρνο. Ακόμα και τα χοντρά φιλέτα, θα ψηθούν αρκετά γρήγορα, γι’ αυτό μην απομακρύνεστε από τον φούρνο. Υπολογίστε από πέντε έως επτά  λεπτά για κάθε εκατοστό πάχους του φιλέτου. Επειδή τα περισσότερα φιλέτα είναι γύρω στα δύο εκατοστά, ξεκινήστε να ελέγχετε γύρω στα δέκα λεπτά ψησίματος. Όταν το ψάρι αρχίσει να κόβεται στα χαρακτηριστικά φετάκια εύκολα και το χρώμα του αρχίσει να γίνεται πιο θαμπό, είναι έτοιμο.

Το ψάρι αυτό αγαπάει υπερβολικά το λεμόνι, γι’ αυτό πριν το σερβίρετε κάντε του την χάρη να στύψετε πάνω του λίγο λεμόνι και να το πασπαλίσετε με κάποιο μυρωδικό.

Υλικά για δύο άτομα

2 φιλέτα σολομού γύρω στα 250γρ η μερίδα

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι,

λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C και βάλτε την σχάρα του στην μεσαία θέση. Στρώστε το ταψί σας με λαδόχαρτο.

Σκουπίστε καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα του ψαριού, λαδώστε με ένα πινέλο και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Αν έχουν δέρμα από την μία μεριά, βάλτε το με το δέρμα προς τα κάτω στο ταψί.

Ψήστε ώσπου να αποκτήσει ανοιχτό ροζ χρώμα και να χωρίζει σε κομμάτια με το πιρούνι. Τότε είναι έτοιμος. Σερβίρουμε αμέσως με το συνοδευτικό της αρεσκείας μας, όπως μια δροσερή σαλάτα, λίγες λεπτοκομμένες τηγανητές πατατούλες ή ότι άλλο μας κάνει κέφι.

 

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα