Serge Aimé Coulibaly : Με χορευτική ενέργεια γεμίζει η Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η χορευτική παράσταση «Wakatt / Η εποχή μας» του Serge Aimé Coulibaly έρχεται στην Πειραιώς 260 – Χώρος Δ στις 29-30 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Στο νέο έργο του,  Wakatt  , το οποίο αντλεί έμπνευση από την  αφρικανική ήπειρο  , αλλά φέρει και πολλές ακόμη επιρροές, ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ (Serge Aimé Coulibaly) μιλάει για την εποχή μας, πάντα με   θετική ενέργεια, καταιγιστικό ρυθμό και δυναμισμό   που ξεσηκώνει αλλά και συγκινεί. Μια πληθωρική, εκρηκτική παράσταση, με τη συμμετοχή δέκα χορευτών *τριών και των τριών μουσικών της Ορχήστρας του Magic Malik που ηλεκτρίζουν τη σκηνή ερμηνεύοντας ζωντανά άφρο-τζαζ, σε συνθέσεις του MalikMezzadri.

Σε μια εποχή όπου εγείρονται τείχη, παγιώνονται οι αποστάσεις και εξαπλώνεται ο εθνικισμός, ο Serge Aimé Coulibaly με το Wakatt προκρίνει μια αισιόδοξη, ελπιδοφόρα αντίσταση, εστιάζοντας στην ανθρώπινη ύπαρξη, στο ένστικτο επιβίωσης και στις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός από την Μπουρκίνα Φάσο που ζει και εργάζεται στο Βέλγιο, ο  Coulibaly   είναι επίσης ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας χορού Faso Danse Théâtre, με την οποία μετρά πολυάριθμες παρουσίες και συμμετοχές σε σημαντικές σκηνές και φεστιβάλ σε Αφρική και Ευρώπη. Οι εκρηκτικές χορογραφίες του εμπνέονται από την αφρικανική παράδοση, όντας παράλληλα σε διάλογο με τις σύγχρονες τάσεις της διεθνούς χορευτικής σκηνής.

  Serge Aimé Coulibaly Wakatt / Η εποχή μας 29-30 Σεπτεμβρίου, 21:00 Πειραιώς 260 – Χώρος Δ

 Εισιτήρια  Διακεκριμένη ζώνη 35€ • Ζώνη Α΄ 25€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 20€ • Ζώνη Β΄15€ – Φοιτητικό / 65+ / Καλλ. Σωματείων 12€ • ΑΜΕΑ / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€ Πώληση Εισιτηρίων  aefestival.gr  |  tickets.aefestival.gr  |  ticketservices.gr  / 210 7234 567 / Κεντρικά εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39) και Καταστήματα Public

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα