Φτιάξτε εύκολα στο σπίτι: Μύδια στο φούρνο με τραγανή κρούστα

Για όσους αγαπούν τα θαλασσινά και ειδικά τα μύδια, αυτή είναι μία εναλλακτική συνταγή για να τα μαγειρέψετε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι σας.

Υλικά:

800 γραμ. πατάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. παρμεζάνα
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κιλό μύδια
500 γραμ. φρέσκιες ντομάτες (χωρίς φλούδα και σπόρους-ψιλοκομμένες)
1 φλ. φρέσκα χοντρά τρίμματα ψωμιού
αλάτι
πιπέρι

Για τα μύδια στο φούρνο με πατάτες και τραγανή κρούστα, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Για την ιταλική συνταγή μύδια στο φούρνο με τραγανή κρούστα πλένουμε πρώτα τις πατάτες.

Συνεχίζοντας για τα μύδια φούρνου, αφού πλύνουμε τις πατάτες, τις βράζουμε να μαλακώσουν.

Αφού κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε με ένα πιρούνι σε κομμάτια.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και κάνουμε μία στρώση με τις πατάτες για τα μύδια φούρνου.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια κι αφαιρούμε τις κλωστές. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ραντίζουμε με λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν.

Κουνάμε πότε-πότε τα μύδια, ώστε να ανοίξουν γρηγορότερα. Περίπου 3-4΄ χρειάζονται σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε την ψίχα των μυδιών και την προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε καλά.

Κάνουμε στρώση τα μύδια πάνω από τις πατάτες και τέλος κάνουμε στρώση τις ντομάτες.

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο στα ψίχουλα, ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε πάνω στη ντομάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Ψήνουμε για περίπου 25΄, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η κρούστα.

Πηγή: argirobarbarigou.gr

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα