Συνταγή για το πιο εύκολο σουφλέ τυριών που έχεις φάει ποτέ -Λαχταριστό και κρεμώδες, λιώνει στο στόμα

Το σουφλέ είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.

Είναι ένα φαγητό που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε στο σπίτι. Είναι λαχταριστό, αχνιστό, με τυρένια, κρεμώδη υφή και θεϊκή γεύση. Είναι το πιάτο που μας έφτιαχνε η μαμά όταν δεν είχαμε κάτι άλλο, καθώς είναι εύκολο και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Πέσαμε πάνω στην απίθανη συνταγή για σουφλέ τυριών του Δημήτρη Μακρυνιώτη που λιώνει στο στόμα και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν. Είναι το πιο εύκολο σουφλέ που έχεις φάει, με απλά υλικά που γίνεται στο πι και φι. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά.

 

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 12 φέτες ψωμί τοστ
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • 3 μεσαία αυγά
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 φέτες κίτρινο τυρί Δανίας
  • 150 γρ. mix τυριών
  • 50 γρ. μαλακό βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε από το ψωμί του τοστ, τις κόρες περιμετρικά.
  • Βουτυρώνουμε τις 6 φέτες ψωμί και από τις δυο πλευρές και τις στρώνουμε για βάση σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Αμέσως μετά, καλύπτουμε το ψωμί με 3 φέτες τυρί και από
  • πάνω απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μοτσαρέλα.
  • Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και από τις δυο πλευρές τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε πάνω από τα τυριά μας.
  • Αφού τοποθετήσουμε και την δεύτερη στρώση, απλώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυρί και από πάνω το mix τυριών καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Αμέσως μετά, περιχύνουμε το μείγμα αυγών με το γάλα πάνω από το σουφλέ και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να νοτίσει το ψωμί.
  • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180C, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα