Survivor Σπέτσες: Το νησί που καταφέρνει μήνες να ζει χωρίς νερό

Πρωτόγονες καταστάσεις βιώνει το νησί των αρωμάτων όπως το αποκαλούν που θυμίζει ριάλιτι επιβίωσης.

Σε απέραντη θλίψη έχουν βυθιστεί οι κάτοικοι στην καρδιά της τουριστικής σεζόν για το νησί. Πριν επισκεφτείτε το νησί λουστείτε, να βάλετε στην βαλίτσα σας μπουκάλια με νερό γιατί όπως φαίνεται θα διψάσετε ενώ αν είστε τυχεροί θα πλυθείτε το μεσημέρι και αν…

Σε πλήρη αποσύνθεση βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού οι Σπέτσες καθώς, η έλλειψη νερού έχει αναγκάσει ντόπιους και τουρίστες να καταγγέλλουν στα Social media τη Δημοτική αρχή για την ανικανότητα της να επιλύσει το πρόβλημα. 

Μέχρι σήμερα στις Σπέτσες λειτουργεί το πλέον αναχρονιστικό σύστημα μεταφοράς νερού με υδροφόρα.

Οι  δεσμεύσεις του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη ήταν πολλές…χρόνια τώρα έλεγε πως θα επιλυθεί το πρόβλημα εφόσον  υλοποιηθεί το έργο του βιολογικού, να σημειωθεί εδώ πως τα χρήματα έχουν εγκριθεί παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα!

Άφαντος ο Δήμαρχος

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν φτάσει στο απροχώρητο και δηλώνουν πως τους προβληματίζει περισσότερο η έλλειψη ενημέρωσης και η παντελής αδιαφορία του Παναγιώτη Λυράκη, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα με τη στάση του πως έχει παρατήσει στο έλεος της λειψυδρίας τους κατοίκους και τουρίστες.

Μαζική φυγή των τουριστών

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έρχονται στο νησί και αφού αντιλαμβάνονται το πρόβλημα εγκαταλείπουν χωρίς καν να πληρώσουν τα ξενοδοχεία. Ενώ βρέφη, Αμεα, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες είναι απορίας άξιο πως μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται. Τα ερωτήματα πολλά κάνεις όμως δεν απαντάει. Πως πλένονται τα πιάτα και τα ποτήρια στα μαγαζιά εστίασης; Πως γίνεται το προσωπικό να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς νερό; Γιατί δεν αντιδρούν μαζικά οι επαγγελματίες του νησιού;

Άφαντη η Αστυνομία

Πονοκέφαλο προκαλεί αυτή η κατάσταση στις αρμόδιες αρχές και κυρίως στην Αστυνομία η οποία πάρα τα παράπονα των πολιτών δεν έχει ζητήσει ακόμα τη παρέμβαση Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του προβλήματος.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, πως δεν έχει γίνει παρέμβαση αυτεπαγγέλτως του Εισαγγελέα με τόσα δημοσιευμένα άρθρα σε τοπικές σελίδες και μέσα με μεγάλη απήχηση (Spetses voice, Spetses Report) προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν παραλείψεις και πλημμέλειες από τους αρμόδιους.

Άφαντοι οι βουλευτές 

Βουλευτές εκλεγμένοι επίσης δεν έχουν καν ασχοληθεί με την έλλειψη νερού, αν και παραθερίζουν στο νησί κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως μέχρι τις εκλογές.

Άφαντοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι 

Μια ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ακόμα ο κόσμος δεν γνωρίζει τους υποψηφίους δημάρχους με το πρόγραμμα τους, τις θέσεις και τα πρόσωπα. Υπάρχουν μόνο 2 που ανακοίνωσαν μέσω facebook τη συμμετοχή τους και κάποιες διάσπαρτες πληροφορίες σε επίπεδο καφενείου για το ποιοι θα είναι! Ούτε αυτοί οι δύο έχουν πάρει θέση για το πιο σοβαρό θέμα που έχει να αντιμετωπίσει το νησί.

Δεν μπορεί να περιγράφει με λέξεις η κατάσταση με τον τρόπο που τη βιώνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες.

Για την ασφάλεια και την υγεία σας να ελέγξετε προτού πάτε αν υπάρχει νερό αλλιώς υπάρχουν και άλλα ποιοτικά νησιά που έχουν παροχές και σέβονται τους τουρίστες και επισκέπτες!

Αν θέλετε όμως να ζήσετε επικίνδυνα και καταστάσεις που θυμίζουν ριάλιτι επιβίωσης οι Σπέτσες είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

 

 

 

 

About the Author

Σχετικά άρθρα