Μετράει το σεξ ως γυμναστική;

Μετράει το σεξ ως γυμναστική;

Η απάντηση, με διάφορους τρόπους, φαίνεται να είναι ναι. Σε σχετική επιστημονική μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Almería και του Πανεπιστημίου της Murcia στην Ισπανία, συγκέντρωσαν κάθε προηγούμενη μελέτη που θα μπορούσαν να βρουν ότι εξέτασαν τη σωματική δραστηριότητα που εμπλέκεται στο σεξ. Παρά τους διάφορους περιορισμούς, οι Ισπανοί ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν συγκεκριμένα πρότυπα.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Το σεξ μετράει ως μέτρια γυμναστική

Προφανώς, το σεξ ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και καίει θερμίδες. Οι καρδιακοί ρυθμοί ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 90 και 130 παλμών ανά λεπτό και κορυφώθηκαν στους 145 έως 170. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί εδώ πως οι καρδιακοί ρυθμοί των γυναικών τείνουν να είναι χαμηλότεροι από των ανδρών, κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η μέση, θερμιδική καύση κατά τη διάρκεια του σεξ κυμαίνεται επίσης ανάλογα με την τοποθεσία, το φύλο και άλλους παράγοντες. Σε μια μελέτη, η συνολική, ενεργειακή δαπάνη κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής συνεύρεσης, έφτασε στις 130 θερμίδες, ενώ σε άλλο πείραμα, οι άνδρες έκαψαν 101 θερμίδες και οι γυναίκες 69 θερμίδες.

Αυτές οι μετρήσεις υποδεικνύουν ότι το σεξ μπορεί να θεωρηθεί μέτρια ή ακόμη και έντονη γυμναστική, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι αριθμοί είναι παρόμοιοι με εκείνους μιας τυπική βόλτας. Ωστόσο, η κορύφωση των καρδιακών παλμών στο σεξ και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του οργασμού και της εκσπερμάτωσης, ήταν υψηλότερη από αυτή του τζόκινγκ.

Φυσικά, το να σκέφτεσαι το σεξ αποκλειστικά ως ανταγωνιστικό εργαλείο ή ακόμα και ως μια άλλη μορφή μέτριας άσκησης, κινδυνεύεις να μειώσεις την απόλαυση, τη διασκέδαση και την οικειότητα, γύρω από αυτό. Από την άλλη, αν επιλέξεις να κάνεις γυμναστική για να βελτιώσεις τις επιδόσεις και την αντοχή σου στο σεξ, αυτό φαίνεται να είναι επιστημονικά εγκεκριμένο. Σε μια μελέτη του 2019, σε περισσότερους από 6.000 άνδρες και γυναίκες, όσο περισσότεροι άνθρωποι ασκούνταν, τόσο λιγότερο πιθανό ήταν να αναφέρουν σεξουαλικά προβλήματα.

About the Author

Σχετικά άρθρα