Το θεατρικό που έκανε τον Μπομπ Ντίλαν να κλάψει, γίνεται ταινία

Με το “The Banshees of Inisherin” να έχει αναδειχθεί σε δυνατό παίκτη στα κινηματογραφικά βραβεία της χρονιάς, έχοντας συγκεντρώσει συνολικά 19 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και τα Bafta, η εταιρεία παραγωγής πίσω από την ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα ετοιμάζει ήδη το νέο, αστεράτο project της. Συγκεκριμένα, η Blueprint Pictures ανακοίνωσε ότι η επόμενη ταινία της θα είναι το “Girl from the North Country”, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο που έχει αποσπάσει βραβείο Tony και είναι εμπνευσμένο από τα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν.

Ο συγγραφέας του έργου, Κόνορ ΜακΦέρσον, θα είναι αυτός που θα αναλάβει τη διασκευή του για τη μεγάλη οθόνη και θα βρεθεί στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ στο καστ συναντάμε την Ολίβια Κόλμαν (The Favourite), τον Γούντι Χάρελσον (Triangle of Sadness), την υποψήφια για Grammy τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Κλόι Μπέιλι (Black-ish), καθώς και τον ανερχόμενο Βρετανό ηθοποιό Τόσιν Κόουλ (House Party).

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το “Girl from the North Country” είναι μια ιστορία αγάπης σε μια εποχή κακουχιών και διαδραματίζεται το 1934 στην πόλη Ντουλούθ της Μινεσότα, μετά το Μεγάλο Κραχ του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ. Εκεί, κάποιοι ταξιδιώτες συναντιούνται σε έναν ξενώνα γεμάτο ζωή, μουσική και ελπίδα. Ο ιδιοκτήτης του (Γούντι Χάρελσον) προσπαθήσει να κρατήσει την περιουσία και την οικογένειά του υπό έλεγχο με νύχια και με δόντια, όμως βάλλεται από παντού. Η σύζυγός του (Κόλμαν) πάσχει από άνοια, ενώ η τράπεζα ετοιμάζεται να κατασχέσει το σπίτι τους. Η θετή κόρη τους (Μπέιλι) έχει ένα μυστικό που δεν αποκαλύπτει σε κανέναν. Όμως, η σχέση που θα αναπτύξει με έναν δραπέτη (Κόουλ), ο οποίος θα βρει καταφύγιο στον ξενώνα, θα αλλάξει τα πάντα, τόσο για τους δυο τους όσο και για τους γύρω τους.

Μέσα, όπως το Hollywood Reporter και οι New York Times, έχουν ήδη γράψει διθυραμβικά σχόλια για το θεατρικό του Μακ Φέρσον, τονίζοντας τον ευφυή τρόπο με τον οποίο ενσωματώνει κλασικά τραγούδια του Ντίλαν (μεταξύ των οποίων τα “All Along The Watchtower”, ”Hurricane” και “Like A Rolling Stone”) στην ιστορία που θέλει να αφηγηθεί.

Και το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος ο Ντίλαν μοιράζεται τον ενθουσιασμό τους. Αφού παρακολούθησε την παράσταση του, ο ζωντανός θρύλος της μουσικής δήλωσε τα παρακάτω:

“Το να σχετίζομαι με τον Κόνορ (ΜακΦέρσον) είναι μία από τις καλύτερες στιγμές της επαγγελματικής ζωής μου. Ο άνθρωπος αυτός είναι προφανώς μια πραγματική ιδιοφυΐα, καθώς κατάφερε να φτιάξει αυτή την παράσταση, ενώ είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ κομμάτι αυτής της εμπειρίας. Τα τραγούδια μου δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε καλύτερα χέρια. Το φινάλε της παράστασης με έκανε να κλάψω. Δεν μπορώ να εξηγήσω καν το γιατί. Όταν έπεσε η αυλαία, ήμουν πραγματικά αποσβολωμένος…”

Μένει να δούμε, λοιπόν, πώς θα μεταφερθεί αυτή η εμπειρία στο πανί. Πάντως, αν έκανε κοτζάμ Μπομπ Ντίλαν να κλάψει, αυτό μάλλον σημαίνει ότι θα χρειαστούμε κι εμείς ένα πακέτο χαρτομάντιλα!

About the Author

Σχετικά άρθρα