Χίος: Βόλτα στο χωριό Πιτυός και επίσκεψη στον ‘Καφενέ του Γιώργη’

Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί, που διατηρεί αναλλοίωτη την ομορφιά του. Το νησί φημίζεται για τη μαστίχα,  τις ονειρεμένες παραλίες, τα μεσαιωνικά χωριά, αλλά και τον εύφορο κάμπο της.

Η Χίος είναι υπέροχη επιλογή για διακοπές, με μοναδικές παραλίες, αξιοθέατα, εκπληκτικά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακά χωριά βγαλμένα σαν από παραμύθι. Ένα από αυτά, είναι το μοναδικό χωριό Πιτυός!

Το χωριό Πιτυός βρίσκεται στη Bόρεια Χίο, σε απόσταση 25 χλμ από την πόλη.

Ο Πυτιός ένα ορεινό χωριό, με μεσαιωνικό χαρακτήρα που είναι χτισμένο πάνω στο όρος Αίπος. Το όνομα του προκύπτει από το πεύκο “Πίτυς” που πραγματικά αφθονεί στην περιοχή. Οι  οι αψίδες και οι θόλοι των παλαιών σπιτιών είναι ίδιες στην αρχιτεκτονική, με εκείνες των μεσαιωνικών χωριών της νότιας Χίου.
Αξίζει να το επισκεφθείτε και να περπατήσετε στα μικρά, γραφικά στενάκια του χωριού Πιτυός. Αν βρεθείτε εκεί, να πάτε οπωσδήποτε να θαυμάσετε τον Μεσαιωνικό Πύργο, που είναι και το σήμα κατατεθέν του χωριού!

Ο ‘Καφενές του Γιώργη’..

Το παραδοσιακό αυτό μαγαζί, βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του χωριού Πιτυός και σερβίρει από νωρίς καφέδες, αναψυκτικά, αλλά από το μεσημέρι και μετά τις ωραιότερες γεύσεις που μπορεί να δοκιμάσει κάποιος επισκέπτης στο νησί της Χίου!


Η ανηψιά του Γιώργη, Εύη Κατσιώνη, Χιώτισσα με μοναδικό ταλέντο στην μαγειρική, παρασκευάζει με μεράκι εκπληκτικά εδέσματα, όπως χερίσια ζυμαρικά, μαρμελάδες, τηγανιτές τυρόπιτες με κατσικίσιο τυρί αλλά και άλλους σπιτικούς μεζέδες, που μπορεί να γευτεί όποιος επισκεπτεί το χωριό Πυτιός.

Έλληνες και ξένοι τουρίστες επισκέπτονται το χωριό Πιτυός, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν από τις μοναδικές συνταγές της! Κανείς δεν φεύγει από εκεί, χωρίς να πάρει μαζί του γλυκά του κουταλιού δια χειρός Έυης και βέβαια σπιτικές μαρμελάδες!

Η παράδοση και οι μοναδικές γεύσεις στο χωριό Πυτιός, μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο! 

Καφενές του Γιώργη
Τηλ. 22720 23208

Contact @ https://www.instagram.com/o_cafenes_tou_giorgi/

About the Author

Σχετικά άρθρα