10 εκδρομές κοντά στην Αθήνα, σε απόσταση μίας ώρας

Ψάχνεις για εκδρομές κοντά στην Αθήνα; Τότε θέλεις να ταξιδέψεις σε όμορφα μέρη, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας και της ρουτίνας. Ψάχνεις προορισμούς κοντινούς  για να μην χαλάσεις πολλά λεφτά σε βενζίνες και διόδια, αλλά να χαλαρώσεις και να αλλάξεις εικόνες και παραστάσεις. Ονειρεύεσαι βόλτες στο δάσος, με τα χρώματα του Φθινοπώρου να αντανακλούν στα φύλλα των δέντρων ή δίπλα στη θάλασσα, να χάνεσαι στο γαλάζιο της και όλα αυτά χωρίς να ξοδέψεις μία περιουσία. Ψάξαμε και βρήκαμε τα μέρη που θέλεις να πας και σου προτείνουμε 10 εκδρομές κοντά στην Αθήνα σε απόσταση μιας ώρας σχεδόν, που θα σε χαλαρώσουν από τους απαιτητικούς ρυθμούς της εβδομάδας και το τρέξιμο της δουλειάς  και θα σου χαρίσουν όμορφες στιγμές και αναμνήσεις.

Πηγή εικόνας: loutraki365.gr

1. Λουτράκι

Απόσταση: 81.26 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 
1ώρα και 10 λεπτά

Το Λουτράκι είναι η πρώτη από τις 10 εκδρομές κοντά στην Αθήνα, μόλις 70 χιλιόμετρα απόσταση και μπορείς να συνδυάσεις πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες όταν το επισκεφθείς. Χαλαρή βόλτα στην τεράστια παραλία με τα πολλά καφέ και εστιατόρια. Επίσκεψη στα λουτρά της πόλης, όπου με 10 ευρώ θα χαλαρώσεις στην πισίνα με το ιαματικό νερό, θα κάνεις σάουνα και χαμάμ μόνος ή με το ταίρι σου. Μπορείς να απολαύσεις και ένα αναζωογονητικό μασάζ, αλλά σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού και οι τιμές είναι περίπου 30 ευρώ. Αν έχεις χρόνο, σου προτείνω να οδηγήσεις μέχρι την Λίμνη Βουλιαγμένης και πραγματικά θα αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε νησί. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσεις τον Φάρο Μελαγκάβι όπου η θέα θα σε μαγέψει αφού όλος ο Κορινθιακός είναι στα πόδια σου. Extra tip να είσαι στον φάρο την ώρα του ηλιοβασιλέματος, σκέτη μαγεία!

driverstories.gr

2.Βίλια

Απόσταση: 52.4 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 45 λεπτά

Στα Βίλια φτάνεις οδηγώντας σε μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο, μόλις σαράντα πέντε λεπτά από την Αθήνα, χωρίς κόστος διοδίων. Θα περιπλανηθείς στα γραφικά δρομάκια του χωριού, θα φας εξαιρετικά ντόπια κρεατικά σε μία από τις πολλές ταβέρνες με το τζάκι αναμμένο και αν θέλεις στην επιστροφή μπορείς να περάσεις από  το Πόρτο Γερμενό ή την Ψάθα για απογευματινό καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα. Στα πολλά συν, τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού που σερβίρουν μετά το φαγητό και μπορείς να τα αγοράσεις σε κάποιο από τα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Extra tip  η επίσκεψη στην περίτεχνη εκκλησιά του χωριού, Μεταμόρφωση του Σωτήρος, που χρονολογείται από το 1893 και κατασκευάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.

megara.gr

3. Πάχη

Απόσταση:42.2 km
Εκτιμώμενος χρόνος:45 λεπτά

Η Πάχη, είναι το επίνειο των Μεγάρων και βρίσκεται μόλις σαράντα πέντε λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα γραφικό, πανέμορφο λιμανάκι, που μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου δίπλα στα παραδοσιακά ψαροκάικα και να παρακολουθήσεις τους ντόπιους ψαράδες να απλώνουν τα δίχτυα τους. Μετά έχεις την επιλογή ή να φας  ολόφρεσκο ψαράκι σε μία από τις πολλές ψαροταβέρνες , ή να πιείς τον καφέ σου με θέα τον κόλπο του Σαρωνικού. Από τον λόφο του Άη Γιώργη με το ομώνυμο εκκλησάκι του 17ου αιώνα, η ματιά σου θα απλωθεί  στο ατέλειωτο γαλάζιο της θάλασσας αλλά και τα τέσσερα νησάκια που βρίσκονται απέναντι. Ότι πρέπει για απόλυτη χαλάρωση. Extra tip το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας Πάχης στο σημείο όπου τελειώνει ο λιμενοβραχίονας φαίνεται σαν να επιπλέει στη θάλασσα.

tripadvisor.gr

4. Μικροχώρι Καπανδριτίου – Ένας κρυμμένος θησαυρός λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας

Απόσταση: 35 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 50 λεπτά

Ένας προορισμός άγνωστος, ένα διαμαντάκι της Αττικής είναι το Μικροχώρι Καπανδριτίου. Μόλις 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας μέσα στα πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά θα συναντήσεις αυτό το μικρό πανέμορφο χωριό. Θα γαληνέψεις περπατώντας στη φύση θαυμάζοντας τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα σε ένα από τα πολλά μονοπάτια του. Στην πλατεία θα πιείς το καφεδάκι σου και θα τον συνοδέψεις με σπιτικά γλυκά του κουταλιού που μπορείς και να αγοράσεις από το “Καφέ στη Βρύση”. Αν θέλεις να μείνεις για φαγητό, σε περιμένει η ταβέρνα “το Μεράκι” με πεντανόστιμα πιάτα. Exta tip επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου, Αλλότρια Γη στο Καπανδρίτι, όπου μπορείς να αγοράσεις ότι κρασί προτιμάς.

Δεν σου έφτασαν αυτές οι προτάσεις μας; Παρακάτω θα βρεις άλλους 5 ιδανικούς προορισμούς για εκδρομές κοντά στην Αθήνα!

youtube.gr

5. Βαρνάβας Αττικής 

Απόσταση: 40 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 35 λεπτά

Μία κοντινή και πανέμορφη εκδρομή που θα σε ενθουσιάσει είναι αυτή στον Βαρνάβα Αττικής αν αποφασίσεις να τον επισκεφθείς, αφού είναι από τους προορισμούς που βρίσκονται μία ανάσα από την Αθήνα. Πολύ καλές εντυπώσεις θα σου αφήσει η επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου όπου  φιλοξενείται σε ένα παλιό αρχοντικό και διαθέτει πάνω από 3000 κεντημένα είδη ψωμιού με διακόσμηση από την Ελλάδα και 40 χώρες του εξωτερικού.

Λίγο πιο έξω από τον οικισμό, θα συναντήσεις την Ρεματιά του Βαρνάβα ή “το Πλατανόδασος των νεραϊδών” όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. θα περπατήσεις μέσα στη φύση ακούγοντας τα τρεχούμενα νερά από το ποτάμι που το διασχίζει και τον ήχο από το θρόισμα των φύλλων, θα περάσεις το ξύλινο γεφυράκι  και μπορείς να πιείς τον καφέ σου στο café Κιόσκι που βρίσκεται εκεί. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πικ νικ αλλά αν θέλεις μπορείς να οδηγήσεις λίγα χιλιόμετρα ακόμα και να γευτείς ολόφρεσκο ψαράκι στις ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στο κύμα, στην παραλία Βαρνάβα. Extra tip ηλιοβασίλεμα στη λίμνη του Μαραθώνα, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον Βαρνάβα.

depop.gr

6. Αγία Άννα Βοιωτίας – Πανέμορφος προορισμός κοντά στην Αθήνα

Απόσταση: 135 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα και 50 λεπτά

Στα 135 χιλιόμετρα από την Αθήνα στoυς πρόποδες του Ελικώνα στην Βοιωτία, συναντάμε το χωριό Αγία Άννα. Είναι ένα ορεινό, κτηνοτροφικό χωριό που προσπαθεί  τα τελευταία χρόνια να βρει την θέση του στον τουριστικό χάρτη και την κερδίζει επάξια αφού περιβάλλεται από πανέμορφο φυσικό τοπίο, είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και διαθέτει καλαίσθητους ξενώνες, παραδοσιακές ταβέρνες και γραφικά καφέ.

Στη διαδρομή προς το χωριό Κυριάκι, λίγα χιλιόμετρα από την Αγία Άννα βρίσκεται ο χώρος δασικής αναψυχής Αρβανίτσα. Εκεί μπορείς να περπατήσεις με την παρέα σου στα σηματοδοτημένα μονοπάτια μέσα στο δάσος, να παίξεις μπάλα με τα παιδιά σου ή να αισθανθείς παιδί με τους φίλους σου και να οργανώσεις πικ νικ, αφού στο χώρο υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπεζοκαθίσματα. Extra tip  απογευματινός καφές στις πηγές  Κρύας στη Λιβαδειά για να ολοκληρώσεις αυτή την ξεχωριστή εκδρομή.

talcmag.gr

7. Στενή Ευβοίας – Και η Εύβοια έχει απίστευτες επιλογές για εκδρομές κοντά στην Αθήνα!

Απόσταση: 110 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα και 45  λεπτά

ADVERTISING

Το πανέμορφο χωριό της Εύβοιας, η Στενή, έχει όλη την απλωσιά που χρειάζεσαι για να αισθανθείς ένα με τη φύση, αφού το χωριό είναι γεμάτο με πλατάνια, καστανιές και καρυδιές. Θα περπατήσεις μέσα στα σοκάκια του χωριού αλλά και στα μονοπάτια στο δάσος  και το μεσημεράκι θα γευτείς πεντανόστιμα ψητά και μαγειρευτά σε μία από τις πολλές ταβέρνες. Στα μαγαζάκια γύρω από την πλατεία, θα αγοράσεις μέλι εξαιρετικής ποιότητας, ζυμαρικά χειροποίητα αλλά και ξύλινα σουβενίρ. Στην επιστροφή μπορείς να πιείς τον απογευματινό σου καφέ στην παραλία της Χαλκίδας και να επιστρέψεις αναζωογονημένος και χαρούμενοςExtra tip  η βόλτα μέχρι την Αγία Κυριακή στα Καμπιά που θα σε μαγέψει.

kathimerini.gr

8. Ξυλόκαστρο – Από τις καλύτερες παραθαλάσσιες εκδρομές κοντά στην Αθήνα που μπορείς να κάνεις!

Απόσταση: 121 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Το Ξυλόκαστρο, η παραθαλάσσια κωμόπολή του νομού Κορινθίας είναι ένας προορισμός για χειμώνα και καλοκαίρι. Μόλις φθάσεις εκεί σε 1,5 ώρα από την Αθήνα, έχεις την επιλογή να πιείς τον καφέ σου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου, με την ομώνυμη εκκλησία, σε ένα από τα πολλά καφενεία ή να περπατήσεις μέσα στο δάσος του Πευκιά, κατά μήκος της παραλίας. Πρόκειται για δάσος, που δημιουργήθηκε για λόγους αισθητικής, ωστόσο,  θεωρείται και φυσικής προέλευσης αν και έχουν φυτευτεί και μη αυτόχθονα είδη. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 140 έτη. Πολλές επιλογές έχεις και για φαγητό.

Αν σου αρέσει να αγναντεύεις το γαλάζιο της θάλασσας δίπλα στο κύμα, τότε το εστιατόριο «Το ακρωτήρι» στον οικισμό Συκιά είναι το ιδανικό. Αν θέλεις όμως βουνό και πλατάνια, τότε οι ταβέρνες στο χωριό Μεγάλος Βάλτος, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ξυλόκαστρο θα σε ανταμείψουν. Extra tip φωτογραφίες έξω από το σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού στο τέρμα του δάσους του Πευκιά

gtp.gr

9. Αρχαία Κόρινθος 

Απόσταση: 87 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά

Αν ψάχνεις για εκδρομές κοντά στην Αθήνα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, τότε η επίσκεψη στην Αρχαία Κορινθία πρέπει να προστεθεί στις επιλογές σου. Ξεκινάς την περιήγηση σου από την Ακροκόρινθο όπου η θέα θα σου κόψει την ανάσα αφού νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός και σε περιμένει να τον επισκεφθείς. Στους πρόποδες του κάστρου της Ακροκορίνθου, βρίσκεται η πόλη της Αρχαίας Κορίνθου. Αφήνεις το αυτοκίνητο στο δημοτικό παρκινγκ και περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια θα περάσεις την πλατεία και θα φτάσεις σε λίγα λεπτά στον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο όπου δεσπόζει ο ναός του Απόλλωνα και στο μουσείο, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο θα μάθεις τα πάντα για την πόλη της  Αρχαίας Κορίνθου.

Για φαγητό μπορείς να καθίσεις σε μία από τις ταβέρνες του χωριού όπου θα απολαύσεις το γεύμα σου στην σκιά του βράχου της Ακροκορίνθου ή να κατέβεις στο επίνειο του χωριού που είναι το Λέχαιο, σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων. Ότι και να επιλέξεις το σίγουρο είναι ότι αυτή η εκδρομή θα σου μείνει αξέχαστη. Exta tip βόλτα στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου για απογευματινό καφέ.

weltravel.gr

10. Πίσια Κορινθίας – Μια από τις καλύτερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα που μπορείς να κάνεις!

Απόσταση: 96 km
Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα και 35 λεπτά

Τα Πίσια Κορινθίας είναι ένα μικρό καταπράσινο χωριό κρυμμένο στην αγκαλιά των Γερανείων. Διασχίζοντας την πόλη του Λουτρακίου , μετά από λίγα χιλιόμετρα βρίσκεσαι μέσα σε ένα δάσος από πεύκα, κουμαριές και σκίνους με πλατάνια και όλων των ειδών τα αγριολούλουδα. Εκεί  λοιπόν σκαρφαλωμένα στη ράχη του βουνού των Γερανείων θα συναντήσεις τα Πίσια.

Το χωριό είναι μικρό αλλά τεράστιο σε φυσική ομορφιά, που θα την ανακαλύψεις ακολουθώντας ένα από τα πολλά περιπατητικά μονοπάτια, ακούγοντας το θρόισμα των φύλλων και τα κελαηδίσματά των πουλιών. Όταν κουραστείς θα γευτείς με την παρέα σου εξαιρετικό φαγητό στην ταβέρνα που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ή θα περπατήσεις λίγα μέτρα μέσα στο δάσος για να βρεις την ταβέρνα “Ο πλάτανος” με θέα στον Κορινθιακό. Μην ξεχάσεις να περάσεις από την υπέροχη αυλή της “Καλαβρίας” στην πλατεία γιατί μπορεί να πετύχεις μπάντα με ζωντανή μουσική. Extra tip το  βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου (Μάη Θανάση) κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα στο δάσος, στον δρόμο για την ταβέρνα “ο Πλάτανος”.

About the Author

Σχετικά άρθρα