5+1 Χριστουγεννιάτικα Πάρκα στην Ελλάδα

Κάνεις δεν μπορείς να αμφισβητήσει ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου και πάντα μετράμε αντίστροφα μέχρι να έρθουν. Στολίδια, φωτάκια, μυρωδιές χριστουγεννιάτικων γλυκών απλώνονται σε κάθε πόλη και το παραμύθι ξεκινάει! Πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα έχουν επιλέξει να φτιάξουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο πάρκο τόσο για να μπούνε στην μαγεία των Χριστουγέννων οι κάτοικοι όσο και να προσκαλέσουν τους υπόλοιπους να επισκεφθούν την όμορφα στολισμένη πόλη τους. Πάμε να δούμε 5+1 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα που ξεχωρίσαμε και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα για τέλειες διακοπές και να πάρετε λίγο από την χρυσόσκονη των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικα πάρκα
trikalacity.gr

1. ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΏΝ
Τα τελευταία έντεκα χρόνια το άκουσμα των Χριστουγέννων το έχουμε συνδυάσει με την πρωτεύουσα τους, που δεν είναι άλλη από τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών . Κάθε χρόνο έτσι και φέτος ένα καινούργιο, διαφορετικό παραμύθι απλώνεται στο πάρκο Ματσόπουλου από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου όπου ο Αη Βασίλης, τα Ξωτικά και ο ήρωας του κάθε παραμυθιού με την παρέα του, το μεταμορφώνουν σε μύλο των Ξωτικών. Φέτος παρέα με τον Αη Βασίλη είναι η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, που παρέα της θα ζήσουμε όλο το παραμύθι μέσα από τις μαγικές διαδρομές όπου θα συναντήσουμε τους φίλους της , που θα μας οδηγήσουν στο βόρειο πόλο και στο σπιτάκι του Αη Βασίλη. Η φιλοσοφία του πάρκου παραμένει πάντα ίδια σε όλα τα χρόνια λειτουργίας και παρέχουν δωρεάν είσοδο σε όλους καθώς και σε όλες τις θεματικές δράσεις. Μια τεράστια χριστουγεννιάτικη αγορά, καθώς και ένα μεγάλο fun park και παγοδρόμιο περιμένουν τους επισκέπτες. Αν πεινάσεις θα βρεις καταπληκτικό Street food και γλυκίσματα που σου σπάνε την μύτη!

Χριστουγεννιάτικα πάρκα
ThessalonikiGuide.gr

2. ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ
Η Ονειρούπολη βρίσκεται στην Δράμα και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά χριστουγεννιάτικα πάρκα αφού τα τελευταία 19 χρόνια όπου λειτουργεί έχει χαρίσει απλόχερα εκατομμύρια χαμόγελα στους επισκέπτες της. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Δράμας κάθε χρόνο από τον Δεκέμβριο του 2003. Φέτος είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια Ειρήνη, η οποία ήρθε από την χώρα της Αγάπης στην Ονειρούπολη για να δώσει το γράμμα της στον Αη Βασίλη και να του ζητήσει από κοντά όλες τις ευχές που θέλει αλλά και να μιλήσει στα παιδιά αφού μόνο εκείνα μπορούν να την καταλάβουν , μιας και στα μάτια των παιδιών όλα μοιάζουν πιο απλά. Από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το πάρκο να κάνουν βόλτα με το τρενάκι, να συναντηθούν και να διαβάσουν παραμύθι παρέα με τον Αη Βασίλη αλλά και να κατασκευάσουν ξύλινα στολίδια και σαπούνια παρέα με τα Ξωτικά, φυσικά όλα δωρεάν!

ADVERTISING
Χριστουγεννιάτικα πάρκα
Greeka.com

3. THE CHRISTMAS FACTORY
Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα βρούμε από τις 26 Νοεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου το Christmas Factory. Οι επισκέπτες φέτος θα μπορέσουν να απολαύσουν 17 +1 δράσεις από έναν φαντασμαγορικό λαβύρινθο μέχρι δράσεις με ζαχαροπλαστική και dancefloor για μικρούς και μεγάλους. Για πρώτη φορά φέτος το Christmas Factory θα περιλαμβάνει και μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σουλεϊμάν και κείμενο της Σοφίας Καψούρου « Ο Ελαφονταίν ,ο Αίσωπος αλλιώς». Είναι μια αφορμή για να γνωρίσουν οι μικροί μας φίλοι τους μύθους του Αισώπου  μέσα από τα μάτια του Γάλλου ποιητή και μυθοποιού Ζαν Ντε Λα Φονταίν. Η τιμή εισόδου ξεκινά από 3,5€ ενώ τα παιδιά κάτω των 3 έχουν δωρεάν είσοδο. Τα εισιτήρια σας θα τα προμηθευτείτε είτε από το ταμείο στην είσοδο είτε από το viva.gr .

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικα πάρκα
Cityportal.gr

 4. ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ

Ο Αστερόκοσμος βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ με σύνθημα « Η ζωή σαν παραμύθι» . Εντός και εκτός των περιπτέρων υπάρχουν 16 παιχνίδια και 2 παγοδρόμια. Στα περίπτερα 14 και 15 θα βρούμε το σπίτι του Αη Βασίλη, το εργαστήρι κατασκευών για να ετοιμάσουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Κάθε μέρα στο σπιτάκι της έκπληξης θα μας περιμένει και κάτι διαφορετικό για να ανακαλύψουμε και πιο κει θα βρούμε και ένα γιγάντιο ποδοσφαιράκι , στο οποίο θα μπορέσουμε να λάβουμε μέρος στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξωτικοποδοσφαίρου. Η τιμή εισόδου είναι στα 8€ για κάθε άτομο και περιλαμβάνει όλες τις δράσεις.

ADVERTISING
Χριστουγεννιάτικα πάρκα
Larissaklik.gr

5. ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ
Από τις 9 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου στην Λάρισα στο πάρκο Αλκαζάρ θα βρούμε το πάρκο των ευχών. Οι επισκέπτες του πάρκου θα περιπλανηθούν στην παγωμένη λίμνη με το τεράστιο δέντρο όπου θα μπορέσουν να κάνουν την ευχή της για να βγει αληθινή αλλά και στο παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου και φυσικά στο σπιτάκι του Αη Βασίλη που περιμένει να ακούσει τις ευχές μας. Ένα απίστευτο πολύχρωμα fun park περιμένει να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να τους κάνει να ξεχαστούν γιατί Χριστούγεννα σημαίνει χαρά , ευτυχία και πραγματοποίηση των ευχών μας και αυτό θα το βρούμε που αλλού; Μα φυσικά στο πάρκο των ευχών.

Μπορεί η ηπειρωτική Ελλάδα να έχει την τιμητική της στα χριστουγεννιάτικα πάρκα αλλά στα νησιά υπάρχουν εξίσου πολύ όμορφες δράσεις. Πάμε να δούμε ποιο νησί είναι αυτό…

Χριστουγεννιάτικα πάρκα
mapedu.gr

6. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΆΤΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ
Στην πανέμορφη Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο θα βρούμε το χριστουγεννιάτικο κάστρο στην πλατεία Ελευθερίας. Μια πολύχρωμη γιορτή σε ένα μικρό χωριό εγκατεστημένο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στην καρδιά της Κρήτης είναι εκεί και περιμένει να δώσει λίγο από την μαγεία των Χριστουγέννων από τις 9 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου με δωρεάν δράσεις όπως το παραμύθι των Χριστουγέννων, το εργαστήρι συναισθημάτων που θα μπορέσουμε να γράψουμε το γράμμα μας στον Αη Βασίλη και τα πολύχρωμα καμώματα όπου θα μπορέσουμε να γευτούμε διαφορά γλυκίσματα. Στο χώρο υπάρχει το σπιτάκι του μητρικού θηλασμού για τις ανάγκες μαμάδων και βρεφών.

Όπου και αν διαλέξεις να πας θα περάσεις απλά μαγικά και είναι η τέλεια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα να νιώσουμε πάλι το παραμύθι που δύο χρόνια στερηθήκαμε.

About the Author

Σχετικά άρθρα