5+1 Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί για γιορτινές διακοπές

Γιατί μπορεί για πολλούς από εμάς τα Χριστούγεννα να μην σημαίνουν παγοδρόμιο και μυρωδιά του ζεστού κρασιού, αλλά δεν παύουμε να έχουμε τις δικές μας αναμνήσεις από την πιο μαγική γιορτή του χρόνου. Χριστούγεννα στην Ελλάδα σημαίνουν οικογενειακές στιγμές σε σπίτια με άρωμα κανέλας και γαρίφαλου, γεύσεις παράδοσης και βόλτες στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Ωστόσο, για κάποιους άλλους  Χριστούγεννα σημαίνουν βραδινή περιπλάνηση  στις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, βόλτα στα μυστήρια σοκάκια της Βουδαπέστης και γευστικές κολάσεις από μπέγκελς και λουκάνικα σε κάποιο στενό δρομάκι του Μονάχου. Φέτος τα Χριστούγεννα σε ταξιδεύω εκτός Ελλάδας, σε τόπους που θα σε γεμίσουν αναμνήσεις και που αποτελούν τους κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς του 2022.

Βιέννη, Αυστρία

Βιέννη – blog.urbanadventures.com

Η χριστουγεννιάτικη απόχρωση της Βιέννης μπορεί να εκφραστεί μόνο με μια λέξη… ρομαντισμός. Στολισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές που απλώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, πολύχρωμα ζαχαρωτά και ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί, ιστορικά καφέ με αυθεντικό βιεννέζικο καφέ και πολυτελή εστιατόρια που καθιστούν ένα τοπίο κυριολεκτικά ειδυλλιακό για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ωστόσο, αν προτιμάς μια λιγότερο κοσμική απόδραση στην Αυστρία, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Σάλτσμπουργκ για το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο του και την απαστράπτουσα πλατεία του Mozzart.

Μόναχο, Γερμανία

Μόναχο – themayor.eu

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας έχει να σου προσφέρει βαυαρικές μπιραρίες, καλό φαγητό και φανταχτερή ζωή, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων μιας και οι χριστουγεννιάτικες αγορές παραμένουν πιστές στη γερμανική γαστρονομία και παράδοση. Το Μόναχο είναι και θα είναι σημείο κατατεθέν για τις πιο “φανταχτερές” γιορτές.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Βουδαπέστη – christmasmarketsineurope.com

Η απαράμιλλη ομορφιά της Βουδαπέστης συντροφεύει ντόπιους και μη όλες τις εποχές του χρόνου. Τον Δεκέμβριο όμως ενισχύεται από ένα παραμυθένιο μείγμα ζεστών ροφημάτων, γευστικών εδεσμάτων, χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και συναυλιών. Κάνε πατινάζ στο παγοδρόμιο,  χάσου στα στενά των υπαίθριων αγορών και ζήσε τη μαγεία μέσα από παραστάσεις μπαλέτου οι οποίες κόβουν την ανάσα.

Μπριζ, Βέλγιο

Μπριζ – eurostar.com

Κατάλευκοι κύκνοι, βάφλες με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αγάλματα απείρου κάλλους στολίζουν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τη ματιά του κάθε επισκέπτη. Αυτή η εκθαμβωτική πόλη υπόσχεται να σου αποκαλύψει τα δικά της Χριστούγεννα μέσα σε λίγες ημέρες. Περιηγήσου μεταξύ φεστιβάλ γλυπτών από πάγο, άμαξες και γευστικές σοκολάτες στον πιο ιδανικό προορισμό για νέα ζευγάρια.

Ροβανιέμι, Φινλανδία

Ροβανιέμι – visitfinland.com

Όνειρο ζωής  μικρών και μεγάλων. Πώς να μην είναι άλλωστε αφού το Ροβανιέμι υπόσχεται μια μαγευτική Χριστουγεννιάτικη πραγματικότητα που δύσκολα θα διαγραφεί από την μνήμη σου. Ο Αρκτικός κύκλος και τα χιονισμένα τοπία σε συνδυασμό με τις άφθονες δραστηριότητες κάνουν το όνειρο χιλιάδων επισκεπτών μια αξέχαστη πραγματικότητα.

Νήσος των Χριστουγέννων, Αυστραλία

Νήσος των Χριστουγέννων – slowtours.com

Το νησί των Χριστουγέννων ανήκει στην Αυστραλία και βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό. Εδώ θα έχεις τη δυνατότητα να γιορτάσεις τα Χριστούγεννα όλο το χρόνο χωρίς ενδοιασμούς. Μη ξεγελιέσαι όμως διότι δεν πρόκειται να συναντήσεις ούτε τον Άγιο Βασίλη ούτε και τον Ρούντολφ το ελαφάκι. Για ‘σένα που είσαι τολμηρός ταξιδιώτης, θα έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις από κοντά τα γαλαζοπράσινα νερά και την αναπαραγωγή χιλιάδων κόκκινων καβουριών τα οποία κατακλύζουν στεριά και θάλασσα συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου.

About the Author

Σχετικά άρθρα