Ξέρεις να πίνεις το ουίσκι;

Το ουίσκι είναι ένα δημοφιλές αλκοολούχο ποτό της εποχής μας. Το προϊόν εμφανίστηκε πρόσφατα στο μενού των μπαρ και κλαμπ στη Ρωσία. Αρχικά, μάθαμε για το ουίσκι από ταινίες του Χόλιγουντ. Σήμερα, οι συνηθισμένοι πολίτες δεν ξέρουν ακριβώς πώς να χρησιμοποιούν ένα ξινό ποτό.

Πώς να πίνετε ουίσκι

Τα κυριότερα σημεία για την κατανάλωση ουίσκι

 

 

  1. Μεταξύ των ειδικών αλκοόλης υψηλής ποιότητας, το ουίσκι είναι συνηθισμένο να πίνετε από δοχεία σε σχήμα τουλίπας. Σε τέτοια ποτήρια, το ποτό αποκαλύπτει πλήρως το άρωμα, το χρώμα και τη γεύση.
  2. Όχι λιγότερο δημοφιλή είναι τα γυαλιά με πυκνό πυθμένα. Τις περισσότερες φορές, το ουίσκι σερβίρεται σε αυτήν τη μορφή σε μπαρ, πάγος ή Cola προστίθεται στο αλκοόλ. Είναι συνηθισμένο να πίνετε ένα ποτό ακριβώς κάτω από τη θερμοκρασία δωματίου, περίπου 17-22 βαθμούς.
  3. Ένα κοινό γυάλινο σκεύος για την κατανάλωση ουίσκι είναι ένα χαμηλό ποτήρι με πυκνό πάτο. Όλα τα χρώματα του ποτού σε τέτοια δοχεία αποκαλύπτονται πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, αν απολαύσετε το ουίσκι σε ένα ποτήρι με πρόσωπα, δεν θα χάσετε.
  4. Εάν συμμορφώνεστε με τις συνιστώμενες προϋποθέσεις, μπορείτε να νιώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την απαλή γεύση και το άρωμα του ποτού. Δεν είναι απαραίτητο να κρυώσετε το προϊόν πολύ, εκτός από το αλκοόλ, πρακτικά δεν θα αισθανθείτε τίποτα.

Διαφορετικοί τρόποι κατανάλωσης ουίσκι

Σκωτσέζικες παραδόσεις

  1. Στη Σκωτία, το ουίσκι ονομάζεται κασέτα. Το ποτό στη χώρα χρησιμοποιείται καθαρό και το αλκοόλ σερβίρεται σε ξεχωριστό ποτήρι με απλό νερό ή σόδα.
  2. Κάθε λάτρης ουίσκι αραιώνει το ποτό όπως θέλει, με βάση αποκλειστικά τις προτιμήσεις γεύσης. Εάν λάβετε υπόψη υψηλής ποιότητας και ακριβό αλκοόλ, όπως το Jim Beam, πρέπει να καταναλώνεται αδιάλυτο.

Συνιστώ Sommelier

  1. Οι πραγματικοί γκουρμέ ισχυρίζονται ότι οποιοδήποτε ποιοτικό ουίσκι δεν χρειάζεται πρόσθετα συστατικά. Διαφορετικά, το αραιωμένο ποτό χάνει όλες τις ιδιότητες της μακράς έκθεσης.
  2. Για παράδειγμα, το αμερικανικό ουίσκι Jack Daniels προστίθεται σε πολλά κοκτέιλ. Συχνά, ένα ποτό αραιώνεται με κόλα ή πάγο. Η βάση καλαμποκιού προστίθεται σε τέτοια αλκοόλη, δίνει μια συγκεκριμένη γεύση.
  3. Είναι καλύτερα να αραιώσετε το ουίσκι με χυμό ή σνακ. Θα πρέπει επίσης να κάνετε πολλή δουλειά για να γίνετε πραγματικά έμπειροι γκουρμέ. Πιστέψτε με, πρέπει να καταλάβετε το ουίσκι, ώστε να μην κάνετε λάθος στην επιλογή ενός καλού ποτού.

Πίνοντας ουίσκι με κόλα

  1. Το κλασικό κοκτέιλ – ουίσκι με κόλα – κερδίζει όλο και περισσότερο δημοτικότητα. Η μόδα για παρόμοιο ποτό προήλθε από Αμερικανούς φίλους. Συχνά σε ταινίες υπάρχουν σκηνές στις οποίες παραγγέλνουν ένα προϊόν που αραιώνεται με σόδα.
  2. Τις περισσότερες φορές, φθηνά ουίσκι επιλέγονται για το ποτό. Ένας κοινός τύπος ποτού είναι μια σύνθεση που έχει παλαιωθεί για λιγότερο από 3 χρόνια. Πιο συχνά παρασκευάζονται κοκτέιλ σε αναλογία 1: 1 ή 2: 1.
  3. Οι αναλογίες εξαρτώνται από την προσωπική προτίμηση και τη δύναμη του ουίσκι. Αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ένας σημαντικός παράγοντας: όσο λιγότερο προσθέτετε αλκοόλ στο κοκτέιλ, τόσο χειρότερα θα νιώσετε το άρωμα και τη γεύση ενός μοναδικού ποτού.

Πώς να πιείτε το ουίσκι Jack Daniels

  1. Ένα δημοφιλές ουίσκι που προέρχεται από την Αμερική. Η γεύση του ποτού θεωρείται μοναδική. Το ουίσκι έχει απαλό φινίρισμα με ένα άγγιγμα καπνού, καθώς και πλούσιο άρωμα.
  2. Το ποτό πηγαίνει καλά με χυμούς μήλου και εσπεριδοειδών, πάγο. Επίσης, η γεύση του ουίσκι δεν θα σας αφήσει αδιάφορους εάν αποφασίσετε να το απολαύσετε στην καθαρή του μορφή.

Πώς να πιείτε ουίσκι White Horse

 

 

  1. Το Whisky ξεκινά την ιστορία του στην απεραντοσύνη της Σκωτίας Το ποτό συνιστάται να χρησιμοποιείται σε καθαρή μορφή.Η ποικιλία είναι αρκετά κοινή σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη Ρωσία.
  2. Η γεύση του ποτού παραμένει ενδιαφέρουσα. Το ουίσκι είναι εγγενές σε έντονο άρωμα με ξινή γεύση και γλυκά χρώματα. Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι πώς να πίνουν “White Horse”.
  3. Στη Σκωτία, αυτό το είδος ουίσκι καταναλώνεται με την προσθήκη ανθρακούχου ή απλού νερού. Στην Ευρώπη, υπάρχει μια παράδοση να πίνετε με κομμάτια πάγου.
  4. Ωστόσο, οι αληθινοί γκουρμέ προτείνουν να μην χαλάσετε τη γεύση της ελίτ αλκοόλ με διάφορα πρόσθετα και σνακ. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε πλήρως το πλούσιο μπουκέτο ουίσκι.

Πώς να πιείτε το ουίσκι Jameson

  1. Το Jameson θεωρείται το πιο δημοφιλές ουίσκι στον κόσμο. Το ποτό παράγεται με επιτυχία στην Ιρλανδία για περισσότερο από 2 αιώνες. Οι ειδικοί λένε ότι ο Jameson είναι ένας από τους καλύτερους τύπους ουίσκι στον κόσμο.
  2. Το κύριο συστατικό του ποτού είναι η βύνη κριθαριού. Το ουίσκι αποστάζεται σε 3 στάδια και στη συνέχεια ωριμάζει για τουλάχιστον 6 χρόνια σε βαρέλια sherry. Εμπειρογνώμονες κατηγορηματικά κατά της αραίωσης του ποτού με οτιδήποτε.
  3. Το άρωμα και η γεύση του ουίσκι στην καθαρή του μορφή δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους. Το Jameson θεωρείται ελίτ αλκοόλ, οπότε πρέπει να είστε αληθινός γκουρμέ για να ζήσετε πλήρως όλες τις νότες. Αρκεί να ρίχνουμε 50 ml. ουίσκι σε ένα μεγάλο ποτήρι και γεύση.

Πώς να πίνετε ουίσκι με κόκκινη ετικέτα

Πώς να πίνετε ουίσκι με κόκκινη ετικέτα

  1. Αυτή η ποικιλία ουίσκι είναι αρκετά δημοφιλής, το ποτό θεωρείται προσιτό μεταξύ των ακριβών αδελφών. Το προϊόν προέρχεται από τη Σκωτία, φτιαγμένο από 35 μοναδικές ποικιλίες ουίσκι. Αντέχετε το αλκοόλ για 5 χρόνια το πολύ.
  2. Η γεύση της κόκκινης ετικέτας είναι αρκετά ξινή και σκληρή. Στα μπαρ, το ουίσκι αναμιγνύεται συχνά με πάγο, κόλα ή χυμό. Διαφορετικά, έχοντας δοκιμάσει το ποτό για πρώτη φορά στην καθαρή του μορφή, ίσως να μην καταλαβαίνετε ολόκληρη τη γκάμα της γεύσης.
  3. Απλά ουίσκι που μπορεί να μην σας αρέσει. Υπάρχουν επίσης ελίτ ποικιλίες του ποτού, όπως η ετικέτα χρυσού, η μαύρη ετικέτα, η μπλε ετικέτα και η πράσινη ετικέτα. Σε υψηλότερους κύκλους αυτού του τύπου ουίσκι δεν είναι συνηθισμένο να αραιώνεται ή να σνακ.

Επιλογές σνακ ουίσκι

  1. Δεν μπορείτε να πείτε με ακρίβεια τι είδους ορεκτικό θα ταιριάζει στο ουίσκι. Οι ποικιλίες του ποτού διακρίνονται από το άρωμα και το στυπτικό. Επομένως, δεν είναι κάθε σνακ κατάλληλο για κάθε είδος ουίσκι.
  2. Το σκωτσέζικο ουίσκι, όπως το William Grands, το White Horse, Family, είναι πιο κατάλληλο ως ορεκτικό βόειο κρέας, πάπια ή συκώτι χήνας, κόκκινο κρέας και φουά γκρα. Παρόμοια ποτά έχουν φρουτώδεις νότες και καπνιστή επίγευση.
  3. Για ουίσκι “Glen Grand”, “Teacher”, “Famous Graus Blend”, τα πιάτα με σολομό και καπνιστό ψάρι είναι εξαιρετικά. Επίσης, το ποτό μπορεί να συνδυαστεί με τροπικά φρούτα ή θαλασσινά.
  4. Για φυτικές ποικιλίες ουίσκι, “Jameson”, “Glenmoranzhi”, “Belantaynes” και “Finest”, συνηθίζεται να σερβίρετε πιάτα θαλασσινών, πασπαλισμένα με χυμό εσπεριδοειδών.
  5. Πιο τάρτα και πιο σκληρά ουίσκι Απολαμβάνουν Λευκή ετικέτα, Κόκκινη ετικέτα, Famous Grow, συνηθίζεται να συνδυάζεται με τηγανητό κρέας. Συχνά σερβίρονται πιάτα με βόειο κρέας και αρνί.

Συνταγές κοκτέιλ με βάση το ουίσκι

Κοκτέιλ 5th Avenue

  1. Ρίξτε θρυμματισμένο πάγο σε ένα τυπικό αναδευτήρα, το δοχείο πρέπει να είναι μισό γεμάτο.
  2. Ρίξτε 75 ml σε ένα δοχείο. ουίσκι, 35 ml. χυμός πορτοκάλι, 55 ml. Λικέρ Cointreau και 20 ml. Beater “Cream de Cacis”.
  3. Ανακινήστε το σέικερ, στραγγίστε το τελικό κοκτέιλ σε ένα ψηλό ποτήρι. Σερβίρετε με άχυρο.

Κοκτέιλ Al Capone

  1. Χρησιμοποιήστε ένα αναδευτήρα, συνθλίψτε τον πάγο, ρίξτε στο μισό. Ρίξτε 45 ml στο εξάρτημα της ράβδου. ουίσκι, 15 ml. σιρόπι ζάχαρης και 25 ml. Βερμούθ “Ρόσο”.
  2. Ανακινήστε τα συστατικά, στραγγίξτε το ποτό σε ένα ποτήρι με ψηλά τοιχώματα. Γαρνίρετε το κοκτέιλ με κεράσι, σερβίρετε.

Νέο κοκτέιλ τζόκερ

  1. Με τυπικό τρόπο, πρέπει να αναμίξετε 10 ml σε αναδευτήρα. σιρόπι “Grinadin”, 20 ml. χυμό λεμονιού και 40 γρ. ουίσκι.
  2. Ανακινήστε καλά τον αναδευτήρα, ρίξτε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι σε ένα μακρύ πόδι. Το ποτό μπορεί να διακοσμηθεί με μια φέτα ακτινίδιου.

Σωστή αποθήκευση ουίσκι

Σωστή αποθήκευση ουίσκι

  1. Το ουίσκι σε γενικές γραμμές δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες αποθήκευσης.Το ποτό δεν χρειάζεται μακρά έκθεση σε υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία.
  2. Αρκεί να βάζετε ένα μπουκάλι αλκοόλ σε ένα δροσερό δωμάτιο χωρίς πρόσβαση στο φως του ήλιου. Περιμένετε λίγες ώρες, μπορείτε να ρίξετε ποτήρια και να γευτείτε με φίλους.
  3. Μπορείτε επίσης να στείλετε ουίσκι στη γραμμή, εάν υπάρχει, ή να βάλετε αλκοόλ σε ένα ράφι. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι οι ακτίνες UV δεν πρέπει να εισέρχονται στο ποτό.
  4. Απαγορεύεται επίσης η αποθήκευση ουίσκι στο ψυγείο. Το πρόβλημα είναι ότι η χαμηλή θερμοκρασία καταστρέφει τη στυπτική γεύση και το ευχάριστο άρωμα της ελίτ αλκοόλης.

Εάν η θερμοκρασία του ποτού είναι υψηλή, το ουίσκι θα φαίνεται σκληρό. Η γνώμη των ειδικών σχετικά με τα σκεύη για ουίσκι ποικίλλει σημαντικά. Μερικοί εραστές ισχυρίζονται ότι όταν πίνετε αλκοόλ σε ένα ψηλό ποτήρι, το άρωμα και η γεύση θολώνουν.

Βίντεο: πώς να πίνετε σωστά το ουίσκι

About the Author

Σχετικά άρθρα