To Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών καλεί με ψήφισμα για τη διάσωση των κινηματογράφων

Όλα δείχνουν ότι άτι κινείται και υπάρχει μια σχετική κινητοποίηση για το μέλλον των τριών ιστορικών κινηματογράφων του κέντρου Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ, οι οποίοι κινδυνεύουν με αφανισμό.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα της παράταξης Ανοιχτή Πόλη και καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού να κηρύξει διατηρητέους, ως προς τη χρήση τους, τους τρεις κινηματογράφους.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το ψήφισμα:

Ψήφισμα για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών της πόλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για το χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης τη συνέχιση της λειτουργίας των τριών ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου «ΙΝΤΕΑΛ», «ΑΣΤΟΡ» και «ΑΕΛΛΩ». Η άρρηκτη σχέση των κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζεται από την νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας και το ισχύον Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογραφικής τέχνης. Για το λόγο αυτό, καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε άλλη αρμόδια αρχή, να ενεργήσουν για την κήρυξη ως διατηρητέας της χρήσης των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών της Αθήνας, καθώς και να μεριμνήσουν για τη θεσμική προστασία τους ως χώρων πολιτισμού, στα πρότυπα της προστασίας που έχει εξασφαλιστεί με υπουργική απόφαση του 1997 για τους θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

About the Author

Σχετικά άρθρα