Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα ταξίδι στο Βιετνάμ

Αν σκέφτεσαι να κάνεις ένα ταξίδι στο Βιετνάμ τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Με τη συναρπαστική ιστορία του, τα πανέμορφα τοπία, το νόστιμο φαγητό και τη ζωντανή ενέργεια, το Βιετνάμ θα αφυπνίσει όλες τις αισθήσεις σας. Η επίσκεψη στο Βιετνάμ μοιάζει με ένα ταξίδι που δεν έχετε κάνει ποτέ πριν και το καλύτερο είναι να αφεθείτε και να απολαύσετε τη μαγεία της χώρας.

Το Βιετνάμ με μια ματιά

Το Βιετνάμ βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, και είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Με τις εκπληκτικές παραλίες, τα βουδιστικά ιερά, τα καταπράσινα βουνά, τα αγροτικά χωριά και τις πολυσύχναστες πόλεις, το Βιετνάμ έχει τα πάντα για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

ορυζώνεσ Βιετνάμ loveyourholidays

Που να πάω σε ένα ταξίδι στο Βιετνάμ

Ανόι (Hanoi)

Η Ανόι είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά τη Χο Τσι Μινχ . Πρόκειται για μία πολύβουη πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας με πολύ χαρακτήρα. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσετε από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στους δρόμους της.

Στην πόλη βρίσκεται ο διεθνής αερολιμένας Νοϊμπάι, όπως επίσης το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ ηγέτη του Βιετνάμ, πλήθος από μουσεία και ο βοτανικός κήπος. Επιπλέον, θα θαυμάσετε υπέροχα γαλλικά αποικιακά κτίρια, το σπίτι του Χο Τσι Μινχ. Άλλα μνημεία όπως ο Ναός της Λογοτεχνίας, η Μονόστηλη Παγόδα, ο Nαός της λογοτεχνίας, το εθνολογικό μουσείο και η περίφημη παγόδα Tran Quoc αποτελούν μέρος της περιπλάνησής σας. Γενικά η Ανόι είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια που θα λατρέψετε.

Κόλπος Χαλόνγκ (Halong Bay)

Από τις πιο όμορφες εμπειρίες που μπορείτε να αποκομίσετε από ένα ταξίδις το Βιετνάμ είναι η επίσκεψη στον κόλπο Χαλόνγκ. Εκεί μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα με σκάφος μέσα από τους εκπληκτικούς σχηματισμούς βράχων που σίγουρα έχετε ξαναδεί σε χολιγουντιανές παραγωγές. Με σμαραγδένια πράσινα νερά, ασβεστολιθικά νησιά και μυστικιστικές σπηλιές, το Ha Long Bay προσελκύει ταξιδιώτες κάθε μέρα.

Χόι Αν (Hoi An)

Η Χόι Αν είναι μία πανέμορφη πόλη του 15ου αιώνα προστατευμένη από την UNESCO. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και έχει γοητευτική αρχιτεκτονική και χαλαρή ατμόσφαιρα. Αρκετά τουριστική, γεμάτη μαγαζάκια και ταβερνάκια. Απολαύστε φαγητό με θέα στο ποτάμι, ένα πλούσιο κοκτέιλ εξωτικών φρούτων, επισκεφθείτε τα μουσεία της και τις πολύχρωμες αγορές της.

Η μικρή πόλη Hoi An φημίζεται για την καλοδιατηρημένη Αρχαία Πόλη της. Καθώς περιπλανιέστε ανάμεσα στα κανάλια, μπορείτε να θαυμάσετε το μοναδικό μείγμα ιαπωνικής, κινεζικής, γαλλικής και εγχώριας αρχιτεκτονικής που κάνει αυτό το Εθνικό Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς να ξεχωρίζει.

Η Παλιά Πόλη του Χόι Αν

Η Παλιά Πόλη του Χόι Αν θα είναι το αποκορύφωμα του ταξιδιού. Θα δείτε τα πολύχρωμα κτίρια και τα λαμπερά φανάρια καθώς κατευθύνεστε προς την σκεπαστή ιαπωνική γέφυρα του 16ου αιώνα. Τέλος θα περπατήστε κατά μήκος του ποταμού και βρείτε το τέλειο σουβενίρ σε ένα από τα τοπικά καταστήματα.

Η Παλιά Πόλη γενικά είναι ο νούμερο ένα τουριστικός στόχος και έχει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και το βράδυ. Τη νύχτα, αξίζει να την τριγυρίσετε καθώς θα βρείτε την καλύτερη νυχτερινή ζωή κατά μήκος του ποταμού.

Ανόι Βιετνάμ nonstoptravellers loveyourholidays

Σαϊγκόν (Ho Chi Minh City)

Πρόκειται για μία σύγχρονη, θορυβώδη και πολυσύχναστη μεγαλούπολη στα νότια της χώρας. Η  Χο Τσι Μινχ ή κοινώς Σαϊγκόν, ήταν πρωτεύουσα του νότιου Βιετνάμ μέχρι το 1975. Από τότε μετονομάστηκε σε πόλη Χο Τσι Μινχ, προς τιμή του Προέδρου Χο Τσι Μινχ, εθνικού ήρωα των Βιετναμέζων. Την άνοιξη του 1975 έγινε η ένωση νότιου και βόρειου Βιετνάμ. Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ποταμού Σαϊγκόν. Είναι μεγάλο βιομηχανικό κέντρο και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ

Ο Μεκόνγκ είναι ποταμός της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πηγάζει από την περιοχή του οροπεδίου του Θιβέτ, φτάνει στο Βιετνάμ αφού διασχίσει Κίνα, Μυανμάρ, Λάος, Καμπότζη και Ταϊλάνδη. Πανέμορφες καταπράσινες φυτείες ρυζιού στη διαδρομή σας προς τον ποταμό, πλωτές αγορές και εσείς να περιπλανιέστε στα κανάλια του ποταμού. Μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές δραστηριότητες όπως είναι το μάθημα τοπικής μαγειρικής δημιουργώντας βιετναμέζικα πιάτα.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ένα ταξίδι στο Βιετνάμ Μέρος δεύτερο

Και με την ευκαιρία του μαθήματος τοπικής μαγειρικής ντόπιων βιετναμέζικων πιάτων, συνεχίστε την ανάγνωση στο δεύτερο μέρος ή δείτε το αναλυτικό μας πρόγραμμα για το Πανόραμα του Βιετνάμ. Μάθετε περισσότερα για το φαγητό, τη θρησκεία, το κλίμα και την καλύτερη εποχή για το ταξίδι στο Βιετνάμ, τις μετακινήσεις σας και φυσικά διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

About the Author

Σχετικά άρθρα