3 διαφορετικά ταξίδια εκτός Ευρώπης που πρέπει να βάλετε στόχο

Συνδυάστε το ταξίδι με τη γνωριμία πολιτισμών και τοπίων που διαφέρουν σημαντικά από αυτά που έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα και βγείτε εκτός ευρωπαϊκής ηπείρου, με 3 ταξίδια που θα μπορούσαν να σας χαρίσουν εικόνες και εμπειρίες ζωής.

Κάιρο, για ερήμους και πυραμίδες
Δεν θα σας πούμε ψέματα. Το Κάιρο είναι μια θορυβώδης πόλη, με 10 εκατομμύρια κατοίκους, που κατέχει τη θέση της μεγαλύτερης πόλης του Αραβικού κόσμου και της Αφρικής. Αν έχετε επισκεφτεί ποτέ την Κωνσταντινούπολη, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το τι επικρατεί στους δρόμους, με κόρνες, άναρχα αυτοκίνητα να μην ακολουθούν λωρίδες και σειρές και πολύ κόσμο. Πέραν αυτών, όμως, η πρωτεύουσα της Αιγύπτου είναι μια μαγική πόλη, με σημαντικά αξιοθέατα και χαμηλό κόστος διαμονής και ζωής, που μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι θα ζήσετε πλουσιοπάροχα, με καλό budget. Εκεί, θα δείτε σίγουρα από κοντά το θαύμα των πυραμίδων της Γκίζα, με τη Μεγάλη Σφίγγα να σας καλωσορίζει και την έρημο με τις καμήλες να σας περιμένουν για να ανακαλύψετε τις αρχαία αυτά μνημεία, αλλά μην νομίζετε ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν εκεί. Επισκεφτείτε το νέο Μουσείο της Αιγύπτου, το οποίο ανοίγει τον Νοέμβριο, με μούμιες, πάπυρους, σαρκοφάγους, θησαυρούς κι αν αναζητάτε κάτι πιο σύγχρονο σε Τέχνη, κάντε μια στάση στην Townhouse Gallery, τον πρώτο ανεξάρτητο χώρο τέχνης της χώρας. Στη λίστα σας πρέπει να μπει οπωσδήποτε το μεσαιωνικό φρούριο πάνω στο λόφο στα νοτιοανατολικά της πόλης. Το 19ου αιώνα τζαμί του Μοχάμεντ Άλι είναι το κορυφαίο αξιοθέατο στο συγκρότημα, αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και άλλους μικρότερους μουσουλμανικούς ναούς και μουσεία. Περπατήστε στη διάσημη γέφυρα Kasr Al Nile προς την εξίσου διάσημη, ιστορική πλατεία Ταχρίρ, η οποία πρωταγωνίστησε στις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης του 2011. Κάντε τη βόλτα σας στο Κοπτικό Κάιρο, που αποτελεί μέρος της παλιάς πόλης, με πλήθος από εκκλησίες, όπως την κρεμαστή εκκλησία του 9ου αιώνα, όπως και τη Συναγωγή Ben Ezra, το Κοπτικό Μουσείο κ.ά. Η πασίγνωστη αγορά Χαν Ελ Χαλίλι σας επιφυλάσσει τα πάντα από περσικά χαλιά μέχρι κεραμικά, αρώματα και μπαχαρικά κι αν θέλετε λίγη πολυτέλεια, απολαύστε ένα δείπνο στο Revolving Restaurant του Grand Hayat Cairo, που περιστρέφεται αργά και σταθερά με θέα στον Νείλο και όλη την πόλη.

Μπανγκόκ, για βουδιστικούς ναούς, παλάτια και εξωτικά τοπία
Έχετε ή δεν έχετε honeymoon μπροστά σας, η Ταϊλάνδη είναι ένα από τα ταξίδια που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας, με το έτερον ήμισυ, με παρέα ή ακόμη και μόνοι σας. Στην πρωτεύουσα, την Μπανγκόκ, θα μαγευτείτε από παλάτια εκατοντάδων χρόνων ζωής, με το Μεγάλο Παλάτι (Grande Palace), την επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ταϊλάνδης από τον 18ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα, ανάμεσά τους. Ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα Phra Kaeo, αλλά και ο Ναός του Ξαπλωμένου Βούδα, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος Βούδας σε κλίση της Ταϊλάνδης είναι επίσης 2 τσεκ που πρέπει να μπουν στην bucket list σας. Στην Khao San Road θα βρείτε τουριστικά μαγαζιά και καφετέριες για βόλτα το πρωί, ενώ το βράδυ θα πιείτε τα κοκτέιλ σας σε… κουβαδάκια σε πάγκους στο δρόμο. Κι αν έχετε ακόμη ένα πράγμα που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε στην Μπανγκόκ, αυτό είναι να επισκεφτείτε μια από τις πολύβουες πλωτές αγορές και να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία. Τέλος, οι πιο ρομαντικοί, απολαύστε τη θέα της πόλης από το Golden Mount, στην κορυφή του οποίου σας περιμένει και το Wat Saket, ένας βουδιστικός ναός όπου πιστεύεται ότι στο γυρισμό του στην πόλη, ο βασιλιάς Rama I έκανε εκεί μια στάση για να πλυθεί και να λουστεί.

Πέτρα, για την ανατριχιαστική αρχαία πόλη
Η εξωπραγματική αυτή πόλη, λαξευμένη μέσα στο βράχο, χτίστηκε περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. στην Ιορδανία και μέχρι τον 8ο αιώνα μ.Χ. είχε ξεχαστεί. Ανακαλύφθηκε ξανά το 1812, υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο και ορίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα αρχαιολογικά μνημεία του πλανήτη, που εγείρει πολλές ερωτήσεις, όπως το πώς μπόρεσε ολόκληρη πόλη κυριολεκτικά να λαξευτεί μέσα σε βράχο και πώς είχαν αρκετό νερό, δεδομένης της τοποθεσίας που είναι μια από τις πιο άνυδρες του πλανήτη. Όπως και να’χει αποτελεί έναν από τους πιο εξωπραγματικούς προορισμούς ανάμεσα στην Ερυθρά και τη Νεκρά Θάλασσα, στην οποία θα ανακαλύψετε έντονη την επίδραση των Ελλήνων και των Ρωμαίων, με το Al Khazneh (Το θησαυροφυλάκιο) να ξεχωρίζει. Το τοπίο είναι περιτριγυρισμένο από βουνά, μονοπάτια και φαράγγια, δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε διαφορετικό πλανήτη και εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα χρώματα από τις προσόψεις των τάφων και των ναών την ημέρα και να κάνετε ατμοσφαιρική περιήγηση με κεριά τη νύχτα. Μετά την ανατριχίλα του αρχαίου, μπορείτε να κινηθείτε πιο τουριστικά, στην παραθαλάσσια πόλη Άκαμπα της Ιορδανίας, 125 χιλιόμετρα μακριά, γνωστή για τον τουρισμό, τις αμμώδεις παραλίες της και τα πολυτελή της ξενοδοχεία.

About the Author

Σχετικά άρθρα