Pancakes με βρώμη και μπανάνα.

Pancakes με βρώμη και μπανάνα για παιδιά, μωρά, μεγάλους και μυριάδες άλλους. Ελληνιστί μπανανοτηγανήτες. Αγαπημένη, εύκολη, πολυπαιγμένη και γρήγορη συνταγή με πολλές παραλλαγές και η αλήθεια είναι πάντα νόστιμη!

Θρεπτικά, υγιεινά και με λίγες θερμίδες pancakes, ιδανικά για πρωινό αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Προσωπικά τα χρησιμοποιούσα ως σνακ όλη τη μέρα καθώς τα μικρά τα λάτρευαν και μου έλυνε τα χέρια. Τώρα πολλές φορές τα φτιάχνω για να τα απολαύσω μόνη μου!Χεχε!

Υλικά:

1 μπανάνα (όσο πιο ώριμη τόσο το καλύτερο)

1 αυγό

1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

1/2 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι , ανακατεύουμε με το αυγό, ρίχνουμε και τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λιπαρή ουσία(εγώ βάζω λάδι καρύδας για πιο light εκδοχή) και βάζουμε μια -μια μεγάλη κουταλιά της σούπας.

Παραλλαγή:

1 μπανάνα

1 αυγό

1/2 κούπα βρώμης ή αλεύρι βρώμης

2 κ.σ. γιαούρτι

1/2 κ.γ. κανέλα

Η εκτέλεση είναι ακριβώς η ίδια.

Tips:

  • Αν χτυπήσουμε τα υλικά στο μούλτι το μείγμα γίνεται πιο ομοιόμορφο. Αντίστοιχα επειδή δεν είχα βρώμη την τελευταία φορά έβαλα αλεύρι βρώμης και τα χτύπησα πάλι στο μούλτι.
  • Μπορείτε να βάλετε τα διπλάσια υλικά για διπλάσια ποσότητα( για 2 άτομα και πάνω επιβάλλεται!)
  • Πολλές φορές επειδή βιάζομαι, κάνω και κάτι άλλο ταυτόχρονα ή απλά βαριέμαι, ψήνω τα pancakes στο φούρνο βάζοντας μια-μια κουταλιά πάνω σε λαδόκολλα ή ρίχνοντας απευθείας από το μούλτι μια ικανοποιητική ποσότητα. Την τελευταία φορά μοίρασα το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για ατομικά κεκάκια και όντως βγήκαν κάπως έτσι!
  • Μπορούμε στο μείγμα να προσθέσουμε blueberries(από τα αγαπημένα μου), σταγόνες κουβερτούρας(κόλαση!) ή μια κ.σ. κακάο για πιο choco εμφάνιση.
  • Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, μπανάνες, φράουλες, φρούτα του δάσους, blueberries, καρύδια, αμύγδαλο φιλέ, σταγόνες κουβερτούρας ή οτιδήποτε άλλο είναι στα γούστα σας.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα