Φθινόπωρο στην Ευρώπη: 4 προτάσεις για κάθε γούστο

Τα χρώματα του φθινοπώρου δίνουν άλλον αέρα στις ευρωπαϊκές πόλεις. Εμείς ωστόσο σας το κάνουμε πιο εύκολο και σας δίνουμε 5 διαφορετικές επιλογές, με βάση τα γούστα σας, ώστε να οργανώσετε το επόμενό σας ταξίδι.

Για χορό και μουσεία πάμε στο Άμστερνταμ
Συνδυάστε χορό και ταξίδι με μια απόδραση στο Άμστερνταμ με αφορμή το Amsterdam Dance Event που θα πραγματοποιηθεί 19-23 Οκτωβρίου με line up από electro, house και techno djs και καλλιτέχνες, ομιλίες κ.ο.κ. Το φθινόπωρο, πάντως, είναι ούτως ή άλλως υπέροχο στην ολλανδική πρωτεύουσα, όπου πέφτουν τα φύλλα στις όχθες των καναλιών και όλη η πόλη αποκτά ατμόσφαιρα. Οι λάτρεις των μουσείων, αξίζει να το επισκεφτείτε τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο του Museumnacht όπου 55 από τα μουσεία της πόλης ανοίγουν after hours.

Για λίγο ήλιο ακόμα πάμε στη Μαδέρα της Πορτογαλίας
Στα δυτικά του Μαρόκο, η Μαδέρα ζεσταίνεται σταθερά όλο το χρόνο από τον αφρικάνικο ήλιο κι έτσι το φθινόπωρο είναι σχετικά ήπιο, αν δεν είστε έτοιμοι για πιο φθινοπωρινές καταστάσεις. Το υποτροπικό κλίμα της περιοχής σημαίνει ότι η χλωρίδα και η πανίδα είναι σε καλή φάση και μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας τον Οκτώβριο με μια επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους ή στο Nature Festival, 4-8 Οκτωβρίου, με δραστηριότητες στη Φύση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ελάτε ακόμη πιο κοντά στη Φύση ακολουθώντας αρχαία σε πεζοπορικά μονοπάτια ή πάρτε το φέρι για το Porto Santo όπου απλώνεται μια παραλία 9 χιλιομέτρων.

Για πολιτισμό πάμε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας
Δεν υπάρχει καλύτερο καλωσόρισμα από αυτό ενός μικρού κουταβιού κι αυτό ακριβώς είναι που θα συναντήσετε στο μουσείο Guggenheim του Μπιλμπάο. To terrier του Jeff Koons, όλο καλυμμένο με λουλούδια, είναι ένα από τα έργα Τέχνης που απαρτίζουν τη μόνιμη συλλογή σύγχρονης Τέχνης και είναι μια καλή αφορμή για τους λάτρεις της Τέχνης να προγραμματίσουν ένα ταξίδι προς τα εκεί. Μπορείτε να περάσετε μια μέρα μέσα στο μουσείο και μια μέρα έξω, όπου θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του Frank Gehry που ακολουθεί το σχήμα του ποταμού του Μπιλμπάο, Νερβιόν. Περάστε από την γέφυρα του Santiago Calatrava Zubizuri κι έπειτα επισκεφτείτε τις γκαλερί της πόλης, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις σε pintxo bar.

Για cozy café και μπαρ πάμε στη Στοκχόλμη
Εδώ το κλίμα αλλάζει, οι ημέρες είναι ήδη πολύ μικρότερες και αν θέλετε μια καλή πρώτη δόση χειμώνα, η Στοκχόλμη είναι μια καλή επιλογή. Τα πάρκα εδώ είναι αμέτρητα και ατέλειωτα, οπότε μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας κι έπειτα να χαλαρώσετε για ζεστό καφέ και γλυκό στα διάφορα café, ζώντας κι εσείς οι ίδιοι αυτό που οι Σουηδοί ονομάζουν fika (χαλαρή έξοδος για καφέ, γλυκό και κουβεντούλα). Δοκιμάστε ψωμάκια με κανέλα, με σαφράν, κέικ με κρέμα και ανοιχτά σάντουιτς με γαρίδες και όταν η ώρα περάσει, κατευθυνθείτε στο Södermalm για ποτό, όπου θα βρείτε bar και νέο κόσμο να τριγυρνάει.

About the Author

Σχετικά άρθρα