Πώς να αποφύγετε τις φυσαλίδες στο μανικιούρ σας

Έχει συμβεί σε όλες όσες βάφουν τα νύχια τους και δεν είναι ευχάριστο. Σημαίνει, όμως, κάτι που αξίζει να γνωρίζουμε και να αντιμετωπίσουμε.

Οι μικρές φουσκαλίτσες που ξεπετάγονται στα νύχια αφού τα βάψουμε είναι σίγουρα ενοχλητικές, αλλά μας δίνουν ταυτόχρονα μια σημαντική πληροφορία: ότι είναι ώρα να αλλάξουμε το βερνίκι μας.

Οι φουσκαλίτσες αυτές μπορεί να σημαίνουν ότι το προϊόν μας είτε είναι πολύ παλιό ή δεν έχει συντηρηθεί καλά. Κι αν δεν έχει συντηρηθεί καλά, το μανικιούρ σας δεν θα είναι και τόσο επιτυχημένο.

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να προλάβουμε τις φυσαλίδες;

Πιέστε τις φουσκάλες από το βουρτσάκι πριν την εφαρμογή. Αν και λογικά δεν θα έχετε πρόβλημα αν κινήσετε το μπουκαλάκι με το βερνίκι, αν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν φουσκάλες στο βουρτσάκι προσπαθήστε να τις πιέσετε ώστε να φύγουν.

Τρίψτε το μπουκαλάκι στα χέρια σας. Αν κουνάτε υπερβολικά το μπουκαλάκι ή βάζετε το βουρτσάκι πολλές φορές μέσα, μπορεί επίσης να δημιουργήσει φουσκάλες. Αν διαπιστώσετε ότι δημιουργούνται φουσκάλες αέρα, δοκιμάστε να τρίψετε το μπουκαλάκι ανάμεσα στα δυο χέρια σας.

Βεβαιωθείτε ότι το μανό δεν είναι παχύρρευστο. Αν είναι, έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν φυσαλίδες.

Εφαρμόστε λεπτές στρώσεις. Υπάρχει περίπτωση, οι φουσκάλες αυτές να δημιουργούνται από λάθος τεχνική εφαρμογής. Αν έχετε βάψει πολλά χέρια τα νύχια σας, μπορεί να δημιουργηθούν ανάμεσα στις στρώσεις και να έρθουν στην επιφάνεια. Γι’ αυτό, προτιμήστε τις λεπτές στρώσεις με μανό.

Αποθηκεύστε τα μανό σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος. Επειδή μπορεί η έκθεση σε θερμότητα ή στον αέρα να τους κάνει κακό, φροντίστε να τα έχετε μακριά από ζέστη και ήλιο. Κι αφού τελειώσετε τη χρήση τους, κλείστε αμέσως το μπουκαλάκι για να μην μπει αέρας και θερμότητα.

Αν δεν βοηθάει τίποτα από τα παραπάνω, τότε χρειάζεστε… ανανέωση στα βερνίκια νυχιών σας.

About the Author

Σχετικά άρθρα