Τα ελληνικά νησιά «ταξίδεψαν» στη Νέα Ζηλανδία

Τα νησιά που κάθε χρόνο εντυπωσιάζουν πολύ τους τουρίστες του εξωτερικού, γνώρισαν σημαντική προβολή και στη μακρινή ήπειρο της Ωκεανίας, φτάνοντας μέχρι τη Νέα Ζηλανδία.

Σε αφιέρωμα της ημερήσιας εφημερίδας NZ HERALD που εκδίδεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας έφτασε να πρωταγωνιστεί η Τήνος, η Μήλος, η Σέριφος, η Σίφνος και η Κέα στην άλλη άκρη του κόσμου, γνωρίζοντας σημαντική προβολή.

Η Μήλος χαρακτηρίζεται μαγευτική με μια πληθώρα από μέρη για εξερεύνηση και όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα, «Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από 70 παραλίες, βαμμένες με πολύχρωμες ποικιλίες άμμου και πέτρας. Το πιο πολυφωτογραφημένο είναι σίγουρα το Σαρακήνικο, με τους καμπυλωτούς λευκούς βράχους του που μοιάζουν με μια τυχαία κατασκευασμένη πάβλοβα».

Η Τήνος χαρακτηρίζεται ως διαχρονική. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Η πραγματική γοητεία της Τήνου βρίσκεται στο ορεινό εσωτερικό της. Το νησί είναι γνωστό για το μάρμαρο του, το οποίο γενιές τεχνιτών έχουν διαμορφώσει σε γλυπτά, εκκλησίες και προσόψεις δημόσιων κτιρίων. Το αποκορύφωμα είναι ο Πύργος, μια από τις πιο συναρπαστικές οπτικά πόλεις των Κυκλάδων, όπου στενά μαρμάρινα σοκάκια ακτινοβολούν έξω από μια πλατεία με καφετέριες». Η Τήνος, ωστόσο, παρουσιάστηκε και στο BBC σε εκτενές ρεπορτάζ που έκανε στο νησί η δημοσιογράφος Βικτώρια Γκρέγκ, σε ένα αφιέρωμα που συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αφηγήσεις  παραγωγών που ασχολούνται με την τυροκομία και άλλα τοπικά προϊόντα, επισημαίνοντας τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων που όπως γράφει «κάνει την Τήνο – και την Ελλάδα – μοναδική».

Επιστρέφοντας στο αφιέρωμα της ημερήσιας εφημερίδας NZ HERALD, η Σίφνος θεωρείται ότι έχει τη δική της γοητεία, με την σικάτη Απολλωνία με τα γραφικά στενά της, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τις μπουτίκ και τις εκκλησίες να κλέβουν την παράσταση. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο αφιέρωμα, η Σίφνος έχει αυτή την κομψή ατμόσφαιρα που ένα πιο ώριμο κοινό μπορεί να ψάχνει στη Μύκονο, αλλά να μην τη βρίσκει.

Η Σέριφος ξεχωρίζει για το χαλαρό Λιβάδι και την πανέμορφη ατμόσφαιρα ψηλά στη Χώρα της, ενώ από τις δεκάδες παραλίες της ξεχωρίζει ο Άγιος Σώστης.

Από την Κέα ξεχωρίζει η πρώην αρχαία πόλη, η Ιουλίδα, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο και έχει πληθυσμό 600 κατοίκους. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στην Καρθαία, την αρχαία πόλη, αλλά και στις παραλίες όπως το Γιαλισκάρι, ο Οτζιάς, η παραλία Σπαθί και η παραλία Ποίσσες.

About the Author

Σχετικά άρθρα