Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών;

Αν αυτή η ερώτηση στριφογυρίζει στο μυαλό σας από τότε που επιστρέψατε από τις διακοπές, οι ειδικοί του Nutriproject.gr θα σας δώσουν τις απαντήσεις.

Το τέλος του καλοκαιριού είναι εδώ και πολλοί από εσάς αγχώνεστε για το πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών. Σίγουρα καταναλώσαμε αρκετό αλκοόλ, γλυκά, παγωτά, φαγητό σε ταβέρνες και τώρα το να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα μας φαίνεται πολύ δύσκολο. Οι ειδικοί του nutriproject.gr, όμως, έχουν μερικές απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να «φτιάξετε» και πάλι τον τρόπο διατροφής σας και να χάσετε τα κιλά που πήρατε το προηγούμενο διάστημα.

Αρχικά, να τονίσουμε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να φάγατε κάτι παραπάνω και να ξεφύγατε από το πρόγραμμά σας, καθώς και το φαγητό αποτελεί σίγουρα σημαντικό κομμάτι των διακοπών. Οπότε μην αγχώνεστε και μην τιμωρείτε τον εαυτό σας γυρνώντας, με στερητικές και εξαντλητικές δίαιτες. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να στρεσάρετε τον οργανισμό σας και δεν θα έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε, καθώς με τέτοιες αυστηρές δίαιτες θα χάσετε μόνο υγρά και μυϊκή μάζα και όχι λίπος. Η ένταξη σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής αποτελεί την ιδανική λύση για να επανέλθετε στο βάρος σας μετά τις διακοπές.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε;

Καταναλώστε πολύ νερό: Στις διακοπές τείνουμε να ξεχνάμε το νερό είτε επειδή είμαστε αρκετά εκτός σπιτιού, είτε επειδή καταναλώνουμε περισσότερο αναψυκτικά ή αλκοόλ. Σαν πρώτο βήμα λοιπόν ξεκινήστε να ενυδατώνεστε και πάλι σωστά, καταναλώνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Μην ξεχνάτε ότι η επαρκής κατανάλωση νερού φαίνεται να αυξάνει το μεταβολισμό και σίγουρα αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Φάτε πρωινό: Είναι πολύ σημαντικό να εντάξετε και πάλι στην ημέρα σας ένα καλό και υγιεινό πρωινό. Μην σκέφτεστε να παραλείψετε το πρωινό για να «γλυτώσετε» τις θερμίδες ή επειδή δεν πεινάτε και τόσο πολύ. Ένα διατροφικά ισορροπημένο πρωινό θα σας εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεστε μέσα στην ημέρα, θα σας κρατήσει χορτάτο και θα σας βοηθήσει να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές αργότερα μέσα στην ημέρα.

Κάντε συχνά γεύματα: Στις διακοπές συνηθίζουμε να κάνουμε ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα, όπου σίγουρα θα καταναλώσουμε παραπάνω φαγητό. Προσπαθήστε να επιστρέψετε στο πρόγραμμά σας κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα. Αυτό θα σας βοηθήσει, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σας αλλά και ελέγχοντας καλύτερα το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Εφοδιαστείτε λοιπόν με υγιεινά σνακ που μπορείτε να έχετε μαζί σας στη διάρκεια της ημέρας και να τα καταναλώσετε εύκολα.

Οργανωθείτε: Προσπαθήστε να προγραμματίσετε τα γεύματά σας για όλη την εβδομάδα και να κάνετε μια λίστα με το τι χρειάζεται να ψωνίσετε για να τα ετοιμάσετε. Όταν έχετε ελεύθερο χρόνο μπορείτε να προετοιμάσετε κάποια από τα γεύματά σας, όπως για παράδειγμα να κόψετε τα λαχανικά για τη σαλάτα σας ή να βράσετε όσπρια και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Έτσι δε θα καταφεύγετε σε πρόχειρες λύσεις ή σε φαγητό απ’ έξω όταν πεινάσετε. Επιπλέον, καλό θα ήταν να απομακρύνετε από το σπίτι σου λιχουδιές ή ανθυγιεινά σνακ. Αν τα έχετε άμεσα διαθέσιμα είναι πιο εύκολο να τα καταναλώσετε.

Μην ξεχνάτε τη φυσική δραστηριότητα: Μπείτε και πάλι στο πρόγραμμα της γυμναστικής σας αν σταμάτησατε λόγω των διακοπών ή ξεκινήστε κάποιας μορφής φυσική δραστηριότητα αν δεν το κάνατε πριν. Επιλέξτε ένα άθλημα ή χόμπι που σας αρέσει και κάντε το μέρος της ζωής σας. Η άσκηση θα σας βοηθήσει με πάρα πολλούς τρόπους στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, αυξάνοντας τις καύσεις και ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σας αλλά και ενισχύοντας την ψυχολογία σας.

Κάντε μια νέα αρχή: Για πολλούς το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας χρονιάς και την ευκαιρία να θέσουν καινούργιους στόχους για την βελτίωση της διατροφής και της υγείας τους. Οριοθετήστε λοιπόν ρεαλιστικούς στόχους αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που τρέφετε το σώμα σας. Δεν μπορείτε μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξετε όλες σας τις συνήθειες. Πρέπει να έχετε υπομονή και να είστε συνεπείς στην προσπάθειά σας και σίγουρα θα πετύχετε την αλλαγή που θέλετε.

www.nutriproject.gr

About the Author

Σχετικά άρθρα