Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Χρυσόστομου περί βιασμού και συναίνεσης- «Αδιανόητη και καταδικαστέα δήλωση»

«Αδιανόητη και καταδικαστέα» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την πρόσφατη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με το βιασμό και τη συναίνεση των γυναικών.

«Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ σημειώνει πως «δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας, που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

Από την πλευρά του και ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να καταδικάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης κάνοντας λόγο για ντροπιαστική και συκοφαντική για την ορθόδοξη πίστη, δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή σε όλους τους ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος χαρακτήρισε έγκλημα την άμβλωση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση και ότι μια γυναίκα δεν μένει έγκυος μετά από βιασμό, θέλοντας να υποστηρίξει τους λόγους που μία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει άμβλωση, ακόμα κι αν έχει μείνει έγκυος μετά από βιασμό.

«Αν έχει βιαστεί… Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, μη τρελαθούμε […]», είπε ο Μητροπολίτης.

Έχει συμμετοχή! Δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα, πρέπει να έχει συμμετοχή στην πράξη. Πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις […] Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η άμβλωση» είπε επιμένοντας στο σεξιστικό του παραλήρημα.

Για περιπτώσεις δε, που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία για να γίνει άμβλωση και πως όντως θα πρέπει να αποδεικνύεται επιστημονικά και όχι «με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού».

About the Author

Σχετικά άρθρα