Ανδρουλάκης: Καμία υπηρεσία δε με έχει καλέσει να με ενημερώσει επισήμως για την παρακολούθησή μου

Πυρά κατά της ΕΥΠ και της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για την υπόθεση παρακολούθησής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις μυστικές υπηρεσίες για «πλεκτάνη» εις βάρος του.

«Η ενοχή της κυβέρνησης φαίνεται, από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης που κάνει μέσα από φιλικά μέσα ΜΜΕ ή στελέχη της (…) αν κυριαρχήσουν ολιγάρχες ή κράτη που κάνουν έλεγχο, η φιλελεύθερη δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πάνε περίπατο. Φανταστείτε έναν δικαστή που έχει παγιδευτεί με Predator και πρέπει να δικάσει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα ενός ολιγάρχη. Φανταστείτε έναν πολιτικό που πρέπει να πάρει μια πολύ μεγάλη απόφαση για το έθνος, και τον έχει παγιδεύσει μια τρίτη χώρα, ή μία δύναμη υπονομευτική εντός της χώρας. Εάν δεν φτιαχτεί ένα πλαίσιο ή μηχανισμοί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, θα μιλάμε για μία διάτρητη δημοκρατία υπό κατάρρευση.»

«Είμαι ο μόνος ευρωβουλευτής, από όλη την ΕΕ που υπάρχει απόπειρα παγίδευσης με Predator», είπε σε άλλο σημείο ενώ αναφέρθηκε και στο χρονικό της υπόθεσης.

Λίγες ημέρες αφότου έλαβε τα επίσημα έγγραφα για την απόπειρα παρακολούθησής του με Predator, απευθύνθηκε στις αρχές. «Και δέχομαι ένα τεράστιο bullying από κυβερνητικούς και φιλικά ΜΜΕ, και μέσα σε λίγες ημέρες μαθαίνουμε ότι τελικά ενώ κάνανε αυτή την επίθεση προπαγάνδας, ότι συμβαίνει παντού, μαθαίνουμε ότι με παρακολουθεί και η ΕΥΠ. Δύο διαφορετικά γεγονότα, αλλά κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς περίοδο, με πέντε μέρες διαφορά.»

«Όταν με ενημέρωσε η επιτροπή του Λουξεμβούργου, ρώτησα «εννοείτε ότι με παρακολουθούν;»», δεδομένου ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε πατήσει το σύνδεσμο στο μήνυμα παγίδευσης. Η απάντηση που έλαβε ήταν «για να έχουν στείλει αυτό, πάει να πει πως προηγουμένως έχουν γίνει και άλλα βήματα. Αυτό υποδεικνύει η εμπειρία μας διεθνώς».

Συνδέοντας ευθέως την ΕΥΠ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «δεν ήθελε η ΕΥΠ μόνο να ακούει. Ήθελε να καταγράφουν κιόλας. Θέλαν να καταγράφουν και την προσωπική μου ζωή. Αυτό λέγεται απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό. Δεν θα επιτρέψω να θεωρηθεί κανονικότητα αυτή η παρακμή της φιλελεύθερης δημοκρατίας.»

Ο ίδιος ζητά να διαλευκανθεί ποιος κατέχει το παράνομο λογισμικό.

«Έστω ότι δεν το έχει η ΕΥΠ το Predator. Δεν πρέπει να βρουν ποιος το έχει στην Ελλάδα, και ποιος συγχρονίζεται με την ΕΥΠ; Ή είναι η ΕΥΠ. Ή είναι κάποιος μέσα από την ΕΥΠ που τους δίνει πληροφορίες, που συγχρονίζεται με το Predator διότι οι ημερομηνίες είναι συναφείς».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να ζητήσει συγγνώμη, μου επιτίθεται. Μιλάμε για ένα επιτελικό παρακράτος το οποίο όχι μόνο παρακολουθούσε, όχι μόνο πάει να δημιουργήσει μία εντύπωση περί κανονικότητας των παρακολουθήσεων, «κι αυτοί τα κάνανε, κι εμείς τα κάναμε». Όποιοι τα έκαναν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Είτε είναι συριζαϊκή κυβέρνηση με τον Καμμένο, είτε είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς, γιατί δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις της κυβέρνησης να ενημερωθεί για τους λόγους παρακολούθησής του, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως μέχρι στιγμής καμία αρμόδια υπηρεσία δεν τον έχει καλέσει να τον ενημερώσει επισήμως.

«Το μόνο που δέχτηκα ήταν ένα μήνυμα στο κινητό μου, πριν αποπεμφθεί ο διοικητής της ΕΥΠ, είχε παραιτηθεί το πρωί ο Γρηγόρης Δημητριάδης (…) και ενδιαμέσως των δύο γεγονότων μου στέλνει ένα μήνυμα ο κ. Γεραπετρίτης που μου έλεγε “κύριε πρόεδρε, αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου”. Μετά και την παραίτηση του κ. Δημητριάδη πήρα τους δικηγόρους μου και λέω όποια ενημέρωση θέλουμε να έχουμε θα είναι επίσημη.» Ο άνθρωπος που με κάλεσε για να ενημερώσει, δήλωσε μετά στον ΣΚΑΪ ότι δεν ξέρει τίποτα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τον κ. Γεραπετρίτη.

Ο ίδιος προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και για τον κ. Κοντολέοντα.

Ο ίδιος ζητά να ενημερωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή και με τη σειρά της να ενημερώσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το ελληνικό κοινοβούλιο για την υπόθεση παρακολούθησής του.

«Η αλήθεια είναι πάρα πολύ απλή. Μιλούν τα γεγονότα. Εγώ δήλωσα υποψηφιότητα στο βήμα στις 17 Ιουλίου. Δεν υπήρχαν δημοσκοπήσεις το καλοκαίρι. Υπήρχαν όμως τον Σεπτέμβρη δημοσκοπήσεις που όποιος γνώριζε, έβλεπε που πάνε τα πράγματα. Για αυτό μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ και έξι ημέρες μετά μού στέλνουν το Predator. Και ξαφνικά έγινε «εθνικός κίνδυνος». Μόλις ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, ένας ευρωβουλευτής που επί 8 χρόνια έχει γυρίσει σε 40 χώρες, σε 30 αποστολές, έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν προϋπολογισμούς τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Πολιτική Προστασία, γίνεται εθνικός κίνδυνος. Δηλαδή δεν ήμουν 8 χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά μόλις δήλωσε υποψηφιότητα για το ΠΑΣΟΚ γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;».

About the Author

Σχετικά άρθρα