Chips γλυκοπατάτας με σάλτσα γουακαμόλε

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:40

Υλικά

    • 200 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στο μαντολίνο σε φέτες 1 χιλιοστού
    • Κορν φλαουερ
    • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
    • Αλάτι, Πιπέρι

Σάλτσα γουακαμόλε 

    • 1 ώριμο αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
    • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
    • Χυμός από μισό λάιμ
    • Αλάτι, πιπέρι
    • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο

Σάλτσα μαγιονέζας

  • 100 ml μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από πορτοκάλι
Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα