Η KELIS ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ BEYONCÉ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ SAMPLE ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ “RENAISSANCE”

Πάρα, μα πάρα πολύ στεναχωρημένοι είμαστε, σκασμένοι μην σας πούμε που η Kelis, την οποία και έχουμε χρόνια εντάξει στο πάνθεον των ειδώλων των 00s’ μόνο και μόνο επειδή τραγούδησε το κορυφαίο anthem “Milkshake” κατηγορεί την Queen Bey ότι σάμπλαρε το συγκεκριμένο κομμάτι της στο νέο της άλμπουμ “Renaissance” χωρίς να την ενημερώσει πριν – παρόλο που το όνομά της Kelis αναφέρεται στα credits.

Πιο συγκεκριμένα η Kelis υποστηρίζει ότι η Beyonce χρησιμοποίησε το “Milkshake” στο κομμάτι “Energy”. Η τραγουδίστρια του “Milkshake”, μπήκε στο Instagram για να μοιραστεί τα παράπονά της την Πέμπτη, μια μέρα πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ “Renaissance” της Beyoncé (το οποίο είχε διαρρεύσει δύο μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του).

“Το μυαλό πάει να εκραγεί και αυτό γιατί το επίπεδο ασέβειας και απόλυτης άγνοιας και των 3 εμπλεκόμενων μερών είναι εκπληκτικό”. “Το έμαθα με τον ίδιο τρόπο που το έμαθαν όλοι οι άλλοι”, συνέχισε. “Τίποτα δεν είναι ποτέ όπως φαίνεται, μερικοί από τους ανθρώπους σε αυτή τη δουλειά δεν έχουν ψυχή ή ακεραιότητα και έχουν ξεγελάσει τους πάντες”.

Όταν ένας χρήστης του Instagram αποκάλεσε το κομμάτι “το collab που πραγματικά χρειάζεται ο κόσμος”, η Kelis ανταπάντησε, “Δεν είναι συνεργασία, είναι κλοπή”, ενώ αποκάλεσε το γεγονός “γελοίο”. Στη συνέχεια, η Kelis δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram περιγράφοντας τα “θέματα” της με την Beyoncé, λέγοντας ότι αισθάνεται “ευαίσθητη για τις δημιουργίες της” ως μουσικός. “Όχι μόνο είμαστε μαύρες γυναίκες καλλιτέχνιδες σε μια βιομηχανία όπου δεν υπάρχουν τόσες πολλές από εμάς, έχουμε συναντηθεί, γνωρίζουμε η μία την άλλη, έχουμε κοινούς φίλους. Δεν είναι τόσο δύσκολο να επικοινωνήσετε [μαζί μου]”, είπε. “Είναι απλά κοινή ευπρέπεια … ακόμα κι αν θα το κάνεις έτσι κι αλλιώς”.

Η Kelis διευκρίνισε ότι η “πραγματική της διαμάχη” δεν είναι με την Queen Bey, αλλά με τον παραγωγό του κομματιού που δεν είναι άλλος από τον Pharell Williams ο οποίος, εκείνη θεωρεί ότι, “εξαπάτησε” τα δικαιώματα της μουσικής της. “Ο Pharell ξέρει καλύτερα”, υποστήριξε. “Αυτό είναι ένα άμεσο χτύπημα εναντίον μου. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό είναι απογοητευτικό. Έχω το δικαίωμα να είμαι απογοητευμένη”.

Αφού αποκάλεσε την κίνηση “passive aggressive, μικροπρεπή και ηλίθια”, η Kelis μοιράστηκε ένα δεύτερο βίντεο με τη λεζάντα: “Υπάρχουν νταήδες και μυστικά και γκάνγκστερς σε αυτή τη βιομηχανία που χαμογελούν και τη γλιτώνουν μέχρι κάποιος να πει ότι αρκετά είναι αρκετά. Γι’ αυτό και το λέω σήμερα. Έρχομαι για ό,τι μου ανήκει και θέλω αποζημιώσεις”.

Οι θαυμαστές μοιράστηκαν ανάμεικτα συναισθήματα μέσω Twitter για τις κατηγορίες της τραγουδίστριας.

“Ήθελε απλώς να ενημερωθεί. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτησή της”, έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: “Η Beyoncé θα μπορούσε να αφήσει το όνομα της Kelis εκτός. Αντ’ αυτού, η Bey έβαλε το όνομα της Kelis στη λίστα με τα credits του δείγματος. … Η Kelis πρέπει να αντιμετωπίσει τον άστοχο θυμό της με την πρώην εταιρεία της”.

Ένας τρίτος σημείωσε ότι είναι “ΟΚ να καταλαβαίνεις την άποψη της Kelis και να εξακολουθείς να υποστηρίζεις την Beyoncé”, εξηγώντας: “Η ελπίδα μου είναι να γίνει μια συζήτηση μεταξύ τους. Οι μαύρες βασίλισσες μπορούν να έχουν συγκρούσεις αλλά και να τις επιλύουν”.

About the Author

Σχετικά άρθρα