«Κρύο ντους» για το Ανόβερο – Τέλος το ζεστό νερό σε όλα τα δημόσια κτήρια λόγω ενεργειακής κρίσης

Το Ανόβερο ανακοίνωσε πως κλείνει την κεντρική θέρμανση και στρέφεται στο κρύο ντους σε όλα τα δημόσια κτήρια, λόγω της κρίσης του ρωσικού φυσικού αερίου.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας που σταματά το ζεστό νερό μετά τη δραματική μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους Γερμανούς πολίτες πως αναμένονται σαρωτικά μέτρα μείωσης του φυσικού αερίου και επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας.

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας, η πόλη στα βόρεια της χώρας αποφάσισε πως δε θα διατίθεται πλέον ζεστό το νερό για το πλύσιμο των χεριών ή ζεστού ντους στις περιπτώσεις πισινών και δημόσιων γυμναστηρίων.

Προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια σταματά η λειτουργία των συντριβανιών της πόλης, αλλά και η φωταγώγηση μεγάλων κτηρίων – όπως μουσείων και του δημαρχείου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Μπελίτ Ονάι, στόχος είναι η μείωση της ενέργειας της πόλης κατά 15%.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

Ακριβώς αυτό το σενάριο ώθησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να υποβάλει πρόταση για την εξοικονόμηση και την αποθήκευση αποθεμάτων αερίου σε όλη την ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες χθες το απόγευμα.

Με πληροφορίες από BBC

About the Author

Σχετικά άρθρα