Κουβανή Ολυμπιονίκης αυτομόλησε μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Η Κουβανή Ολυμπιονίκης Γιάιμε Πέρεζ αυτομόλησε κατά την επιστροφή από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξήχθη στο Γιουτζίν των ΗΠΑ.

Η 31χρονη δισκοβόλος εγκατέλειψε την κουβανική ομάδα, σε στάση που έκαναν στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής, σύμφωνα με το BBC. Την ίδια ημέρα εξαφανίστηκε άλλο ένα μέλος της αποστολής, ο φυσιοθεραπευτής Κάρλος Γκονζάλεζ.

Ήδη, πριν από λίγες ημέρες είχε αυτομολήσει η Γισελένα Μπάλαρ. Η 19χρονη Κουβανή ακοντίστρια επίσης εκμεταλλεύθηκε μια στάση στο Μαϊάμι για να εγκαταλείψει την αποστολή, στο ταξίδι προς το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κουβανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν «σοβαρή απειθαρχία» τις ενέργειες των τριών μελών της αποστολής.

Η Γιάιμε Πέρεζ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ταξίδεψε στο Γιουτζίν για να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας δισκοβολίας, που κέρδισε το 2019 στην Ντόχα, αλλά περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

Η Γισελένα Μπάλαρ ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 το 2019. Μετά την αυτομόληση, δεν αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Είναι μακρά η ιστορία των αυτομολήσεων Κουβανών αθλητών όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό. Μόνο φέτος, η χώρα έχει χάσει τον Ολυμπιονίκη της πάλης Ισμαέλ Μπορέρο, τον «αργυρό» Ολυμπιονίκη του μήκους Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και τον Φερνάντο Χόρχε, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο, στο κανόε καγιάκ.

Η Κούβα τους κατηγόρησε για απληστία. «Τους λυπάμαι, επειδή αλλάζουν φανέλα για οικονομικούς λόγους», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλμπέρτο Χουαντορένα, πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της χώρας. Οι απώλειες είχαν αντίκτυπο στην εθνική ομάδα στίβου της Κούβας. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν έκανε τη χειρότερη εμφάνισή της στην ιστορία της διοργάνωσης, φεύγοντας δίχως ούτε ένα μετάλλιο στις αποσκευές.

About the Author

Σχετικά άρθρα