Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε φέτος το καλοκαίρι

Μπορεί να πλησιάζει ο Αύγουστος και η μεγάλη έξοδος από την Αθήνα, ωστόσο, ένα πράγμα που δεν πάει ποτέ διακοπές είναι το σινεμά.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο λόγω πανδημίας, φέτος είναι το πρώτο καλοκαίρι σε πλήρη λειτουργία.

Η θερινή περίοδος ξεκίνησε με το στίγμα της Marvel, η οποία, μετά τις επιτυχίες των ταινιών «Spider-Man: No Way Home» και «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», μας σύστησε το «Thor: Love and Thunder», την τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους με πρωταγωνιστή τον ήρωα που υποδύεται ο Κρις Χέμσγουορθ. Τι άλλο έχουμε όμως να περιμένουμε;

Το επόμενο blockbuster στον προγραμματισμό του καλοκαιριού είναι η ταινία «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου», που σκηνοθετούν οι Kyle Balda, Brad Ableson και Jonathan del Val. Στις ελληνικές αίθουσες θα προβάλεται από τις 25 Αυγούστου.

Την ίδια ημέρα στη χώρα μας έρχεται και η κινηματοφραγική μεταφορά ενός εξαιρετικού και αρκετά δημοφιλούς στην Ελλάδα βιβλίου, «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες». Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Olivia Newman, και οι φανς του βιβλίου δεν κρατιούνται να την δουν για να αποφανθούν πόσο κοντά στο πνεύμα του βιβλίου είναι η ταινία.

Στις 25 Αυγούστου οι κινηματογραφόφιλοι δεν θα ξέρουν τι να διαλέξουν καθώς τότε αναμένεται άλλη μία ταινία που αξίζει να σημειωθεί στη λίστα των προβολών μας. Ο λόγος για το «NOPE» του Jordan Peele. Η πολυαναμενόμενη τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Peele, μετά τις επιτυχίες των «Get Out» και «Us». Ε, δεν μπορείς να την προσπεράσεις.

Πριν από αυτές, μια ταινία που δεν γίνεται να χάσει όποιος θέλει να γελάσει είναι το «Bullet Train» του David Leitch που κυκλοφορεί στις 4 Αυγούστου. Τον σκηνοθέτη του Deadpool έχει, all-star cast έχει- με το όνομα του Brad Pitt μέσα-, ιστορία με πέντε δολοφόνους σε τρένο έχει…

Μπαίνοντας στον Σεπτέμβρη αναμένεται το «3000 χρόνια προσμονής» του George Miller. Ρομαντικό έπος φαντασίας με Tilda Swinton και Idris Elba στο καστ.

Αν δεν τις έχετε δει, πολύ καλές επιλογές για σινεμά είναι οι ταινίες «Η χαμένη κόρη» της Maggie Gyllenhaal και «Ο Χειρότερος Άνθρωπος στον Κόσμο» του Joachim Trier.

About the Author

Σχετικά άρθρα