Πλιγούρι μαγειρεμένο με ντομάτα, μελιτζάνα και πέστο με ανθότυρο

Υλικά

    • Μερίδες: 4

Για το πλιγούρι

    • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
    • 3 τσακώνικες μελιτζάνες
    • 2 πράσα
    • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
    • 250 γρ. φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
    • 400 γρ. πλιγούρι χοντροσπασμένο, μουλιασμένο κατά το ήμισυ
    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το πέστο με ανθότυρο

  • 30 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλοιό, ψημένα
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μάτσο βασιλικό, τα φύλλα + επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ανθότυρο

About the Author

Σχετικά άρθρα