Πώς περιποιούμαστε τα χείλη μας το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη εποχή για το δέρμα, το σώμα, τα μαλλιά, το πρόσωπό μας και τα χείλη είναι σίγουρα ένα ευαίσθητο σημείο που δεν λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα. Μήπως, όμως, και λόγω εποχής πρέπει να τους δώσουμε λίγη σημασία παραπάνω, πέρα από το να τους δίνουμε χρώμα με ένα κραγιόν;

Ενυδατώνουμε καθημερινά
Τα ξηρά χείλη δεν είναι μόνο χειμερινό πρόβλημα. Και το καλοκαίρι στερεί από τα χείλη μας την υγρασία του, γι’ αυτό θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο ενυδατικό lip balm.

Δεν ξεχνάμε τον δείκτη προστασίας
Όπως ο ήλιος είναι βλαβερός για το δέρμα, έτσι είναι και για τα χείλη. Τα χείλη μας μάλιστα δεν έχουν μελανίνη, που σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία. Φροντίστε, λοιπόν, το lip balm σας να έχει SPF τουλάχιστον 15.

Βουρτσίζουμε καθημερινά
Όταν πλένετε τα δόντια σας το πρωί, μην ξεχνάτε να βουρτσίσετε και τα… χείλη σας απαλά, ώστε να αφαιρέσετε το νεκρά κύτταρα και να αυξήσετε τη ροή του αίματος στην περιοχή.

Απολεπίζουμε μια φορά την εβδομάδα
Όπως στο πρόσωπό σας, έτσι και στα χείλη σας, η απολέπιση είναι σημαντική. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο scrub ή φτιάξτε μόνοι σας ένα με μέλι, ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Δίνουμε βάση στη βιταμίνη Α
Για καλή υγεία στο δέρμα, αλλά και στα χείλη, η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη. Για να τη λάβετε, καταναλώστε πολλά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότα, βερίκοκα, γλυκοπατάτες και άλλες πορτοκαλί τροφές, ντομάτες και ολική άλεση.

About the Author

Σχετικά άρθρα