Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη: Ηλιοφάνεια και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022: Η πρόγνωση για ηλιοφάνεια και ζέστη – Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες σήμερα

Ηλιοφάνεια και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές της χώρας επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022. Τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια κυρίως τμήματα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 16 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 36-37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 35-36 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 20 έως 30 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 37.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ενισχυμένους βοριάδες κυρίως στα ανατολικά. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στον νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

About the Author

Σχετικά άρθρα