Τα πιο εξωτικά μέρη στην Ευρώπη για καλοκαιρινό ταξίδι

«Εξωτικό» δεν σημαίνει μόνο φοίνικες και καρύδες. Είναι και μέρη ασυνήθιστα, μακρινά από αυτό που γνωρίζουμε και ένα ταξίδι σε αυτά μας χαρίζει μια διαφορετική εμπειρία. Κι αν βρίσκονται και στην Ευρώπη, ακόμα καλύτερα.

Hallstatt, Ελβετία
Αυτή η μικρή πόλη με λίμνη κοντά στο Σάλτσμπουργκ, θυμίζει πίνακα και δεν αναφέρεται τυχαία σε δημοσιεύματα ανά τον κόσμο ως η πιο όμορφη πόλη με λίμνη στον κόσμο. Βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Νταχστάιν και την ομώνυμη λίμνη, έχει τη δική της θέση στη Λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, με βάση το φυσικό της τοπίο και το προϊστορικό αλατωρυχείο και είναι τόσο βολικά μικρή, ώστε να μπορείτε να τη γυρίσετε και να τη γνωρίσετε απ’ άκρη σ’άκρη, χωρίς κόπο. Από την Βιέννη και από το Σάλτσμπουργκ απέχει 2,5 ώρες και τώρα το καλοκαίρι, τα χρώματά της είναι τόσο έντονα, που πραγματικά μοιάζει σαν ζωγραφιά.

Nuuk, Γροιλανδία
Ένα ταξίδι στη Γροιλανδία σίγουρα είναι ταξίδι ζωής που δεν επαναλαμβάνεται. Στην πρωτεύουσά της, σας περιμένει το εθνικό μουσείο και το μουσείο τέχνης, ενώ εκεί μπορείτε να ζήσετε και πολύ ιδιαίτερες εμπειρίες που σχετίζονται με τη φύση σε βόρειες χώρες, όπως η παρατήρηση φαλαινών. Πραγματοποιούνται στνεχώς ξεναγήσεις για να γνωρίσετε τον τόπο, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και την ιστιοπλοΐα, την πεζοπορία και το σκι. Στα νότια σας περιμένει και η Ακτή Banana, την οποία προτιμούν οι ντόπιοι το καλοκαίρι. Σίγουρα δεν θυμίζει θάλασσες Μεσογείου, αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία με μικρούς καταρράκτες και μικρές φυσικές πισίνες. Κι όπως καταλαβαίνετε, η καλύτερη εποχή για ταξίδι στη Γροιλανδία είναι το καλοκαίρι, από Ιούνιο έως Αύγουστο για πιο «βατές» θερμοκρασίες.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Στο Ντουμπρόβνικ θα πάτε αν αυτό το καλοκαίρι θέλετε να συνδυάσετε εκπληκτική αρχιτεκτονική, μεσαιωνική ατμόσφαιρα, εντυπωσιακές εκκλησίες, μουσεία, σιντριβάνια, αλλά και απολαυστικά μπάνια στην Αδριατική. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι περιβάλλεται από τείχη και είναι ποιητικά γνωστό ως το «μαργαριτάρι της Αδριατικής», αλλά και ως σκηνικό του πασίγνωστου Game of Thrones, που σημαίνει ότι όλα γύρω σας μοιάζουν βγαλμένα από άλλη πραγματικότητα. Οπωσδήποτε οργανώστε ημερήσια στα γειτονικά και πανέμορφα Kotor και Mostar και κάντε τα μπάνια σας στο κατάφυτο νησάκι Lokrum που βρίσκεται απέναντι ή στις πιο κοντινές κάτω από τα τείχη παραλίες, Banje, Buza, Sulici και Dance.

Positano, Αμάλφι, Ιταλία
Για το ξακουστό Positano δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά, μόνο μέχρι τη γειτονική Ιταλία και τους απόκρημνους λόφους της Νάπολι, όπου μας περιμένει μια από τις πιο δημοφιλείς και τουριστικές παράκτιες πόλεις στην ακτή Αμάλφι. Το Positano έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ρομαντικές ταινίες και είναι σίγουρα το τέλειο μέρος για ρομαντική απόδραση. Φτάνοντας οδικώς, η θέα είναι εκπληκτική, ενώ μπορεί κάποιος από ψηλά να θαυμάσει την τυπική αρχιτεκτονική της περιοχής. Μην εκπλαγείτε αν εκεί συναντήσετε διάφορους διάσημους παγκοσμίου φήμης, καθώς το μέρος φημίζεται ότι προσελκύει celebrities και πλούσιους. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι είναι αρκετά ακριβό να το επισκεφτεί κάποιος, με high-end ξενοδοχεία και πολυτελή εστιατόρια. Ακόμη, όμως, κι αν απέχετε από την ακριβή ζωή, η πανσέληνος από την παραλία του είναι πράγματι εμπειρία ζωής.

About the Author

Σχετικά άρθρα