Φτιάξτε στο σπίτι το τέλειο κοκτέιλ του καλοκαιριού με σαμιώτικο κρασί

Αν μπορούσαμε να χωρέσουμε σε ένα ποτήρι τα καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα και τη νησιώτικη αύρα, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα το Flaming Sunset, το κοκτέιλ με τα απαραίτητα συστατικά: γλυκόπιοτο κρασί από τη Σάμο και μπόλικα καλοκαιρινά αρώματα.

Έχει στόχο να αποτελέσει το κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού και μάλλον θα τα καταφέρει, αφού βασικό συστατικό του είναι το σαμιώτικο, παλαιωμένο επί 5ετία, γλυκό κρασί. Μιλάμε για το Flaming Sunset, το άκρως απολαυστικό κοκτέιλ που προτείνει ο bartender στο εστιατόριο «Ορίζοντας», στον ορεινό Πλάτανο της Σάμου, Μανώλης Γαλαθρής, και συνδυάζει τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών με την ανεπανάληπτη γεύση του Samos Anthemis και τη φρεσκάδα των αρωμάτων από λουίζα και λεβάντα. Τα γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου, άλλωστε, με τα έντονα αρώματα λουλουδιών, φρούτων, μελιού, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών αλλά και την εξαιρετική βελούδινη γεύση που τονίζει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του «Μοσχάτου Σάμου», αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ειδικών του κρασιού σε όλον τον κόσμο. Το Samos Anthemis, μάλιστα, έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για τη διαχρονική, μοναδική του ποιότητα ενώ φέτος συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 καλύτερων κρασιών στον κόσμο, κατά τη LONDON WINE FAIR.

Πώς θα φτιάξετε, λοιπόν, το κοκτέιλ του καλοκαιριού; Μπορεί η παρασκευή του να θέλει λίγο κόπο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Flaming Sunset υλικά

  • SAMOS ANTHEMIS 60ml
  • Χυμός πορτοκάλι 35ml
  • Lime 25ml
  • Σιρόπι μελιού 20ml
  • Τσάι λουίζα 30ml
  • Αφρός Λεβάντας
  • Ξυνό 6gr
  • Proespuma 15gr
  • Μέθοδος: Shake
  • Γαρνιτούρα: Ανθός Λεβάντας
  • Ποτήρι: Cognac

Mέθοδος παρασκευής για τσάϊ λουίζα: Σε 500ml νερό, προσθέτουμε 12gr αποξηραμένης λουίζας. Τοποθετούμε το τσάι στην εστία και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εμπλουτιστούν τα αρώματά του για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

About the Author

Σχετικά άρθρα