Ταξίδι στη Λίμνη Δόξα (βίντεο)

Από τα αγαπημένα σημεία της Κορινθίας, η λίμνη Δόξα είναι υπέροχη κάθε εποχή και τα πλάνα του παρακάτω βίντεο το επιβεβαιώνουν.

Στη Δυτική Κορινθία, η λίμνη Δόξα είναι από μόνη της ένα μαγικό τοπίο, μέσα στο πράσινο, που αναλόγως την εποχή παίρνει και τα κατάλληλα χρώματα, που αντανακλώνται στα νερά της.

Πρόκειται για τεχνητή λίμνη, στον Φενεό, που κυκλοφορεί και με τον τίτλο της «Κορινθιακής Ελβετίας» σε αυτή την πανέμορφη τοποθεσία, με τα Αροάνια όρη, τις κορυφές της Κυλλήνης και τα 9 χωριά της περιοχής που σίγουρα υπόσχονται να «γεμίσουν» τις αποδράσεις σας.

Το τοπίο θυμίζει φύση εξωτερικού και σίγουρα είναι η ορεινή Κορινθία στα καλύτερά της, μοιάζοντας σαν πίνακας ζωγραφικής, με την η καταγάλανη λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία εκτός του ότι εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες των καλλιεργειών της περιοχής, έκανε το μέρος ακόμη πιο όμορφο, χαρίζοντάς του οικολογικό ενδιαφέρον.

Γύρω από τη λίμνη μπορείτε να κάνετε περιπάτους, ποδηλατάδες και βόλτες με άλογα, νιώθοντας ακόμη περισσότερο το μεγαλείο της φύσης και φυσικά μην παραλείψετε να περάσετε από τα χωριά με τα παραδοσιακά καφενεία, τις πλατείες, τους πλατάνους, τις πετρόκτιστες εκκλησίες, τα αρχοντικά κ.ο.κ. Από αυτά, η Γκούρα και το Μάτι είναι τα δύο μεγαλύτερα που αξίζει να δείτε, αν πρέπει να επιλέξετε.

About the Author

Σχετικά άρθρα