Τα μυστικά για να μακρύνουν τα νύχια σας πιο γρήγορα

Είστε σε διαδικασία που θέλετε να μακρύνετε τα νύχια σας και ανυπομονείτε να το πετύχετε; Επισπεύστε τη διαδικασία με κάποιες συμβουλές που βοηθούν και τους κάνουν καλό.

Ξεκινήστε από τη διατροφή
Μια ισορροπημένη διατροφή σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και χρειάζεται να είναι πλούσια κυστεΐνη (γιαούρτι, όσπρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα), φυλλικό οξύ (σπανάκι, σπαράγγια, αβοκάντο, αρακάς), βιοτίνη (κρόκος αυγών, σολομός, ξηροί καρποί, σπόροι, μπρόκολο), ψευδάργυρο (ξηροί καρποί, σπόροι, ενισχυμένα δημητριακά, φασόλια, στρείδια), βιταμίνη Α (γλυκοπατάτα, καρότο, κολοκύθα, μάνγκο), βιταμίνη C (πιπεριές, εσπεριδοειδή, φράουλες, λαχανάκια Βρυξελλών, ακτινίδιο). Σημειώστε ότι ο φυσιολογικός ρυθμός ανάπτυξης των νυχιών είναι περίπου 3 χιλιοστά το μήνα.

Αποφύγετε τα σκληρά καθαριστικά και σαπούνια
Τα σκληρά σαπούνια και καθαριστικά αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα νύχια και βλάπτουν την κερατίνη τους. Προτιμήστε είτε να αποφύγετε τέτοια προϊόντα, είτε να φοράτε γάντια όταν τα χρησιμοποιείτε.

Ενυδατώστε τα
Πρέπει να φροντίζετε τα νύχια σας, όπως και τα χέρια σας, με έλαια που «κλειδώνουν» την υγρασία και δυναμώνουν τα νύχια. Το jojoba oil, το έλαιο αβοκάντο και το shea butter είναι καλές επιλογές.

Πάρτε συμπλήρωμα
Αν και πρώτιστο ρόλο παίζει η ισορροπημένη διατροφή, τα συμπληρώματα μπορούν να δράσουν επικουρικά. Επιλέξτε κάποιο με βιοτίνη, μια βιταμίνη Β που φαίνεται να αυξάνει την πυκνότητα των νυχιών κατά 25%, τα κάνει πιο απαλά και μειώνει τη φθορά τους. Μια πολυβιταμίνη με τα παραπάνω θρεπτικά στοιχεία επίσης μπορεί να βοηθήσει.

About the Author

Σχετικά άρθρα