Εurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος- Ποιες χώρες πέρασαν, τι δίνουν τα στοιχήματα

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό διαγωνιζόταν μεταξύ άλλων η Κύπρος, που δεν κατάφερε ωστόσο να προκριθεί σε αντίθεση με Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Εσθονία και Αυστραλία, που εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ανδρομάχη με το «Ela» έκανε μια καλή εμφάνιση στην σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο, δεν κατάφερε όμως να οδηγήσει την Κύπρο στον μεγάλο τελικό, επιβεβαιώνοντας μερικώς τα προγνωστικά που εξαρχής την τοποθετούσαν στην τελευταία θέση με ποσοστό 53% να προκριθεί.

Η εμφάνιση της Κύπρου:

Υπενθυμίζεται πως τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίστηκαν, αφού περνάνε απευθείας στον τελικό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στις 22:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται φέτος με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together», που είναι ψηλά στα προγνωστικά, αν και μεγάλο φαβορί θεωρείται αυτή την στιγμή η Ουκρανία, με ποσοστό 57% να κατακτήσει την νίκη, ενώ στην πρώτη δεκάδα συγκαταλέγεται και η χώρα μας.

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς και οι Big Five: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Πώς ψηφίζει η Ελλάδα στον Τελικό

Τα τηλεφωνικά νούμερα της τηλεψηφοφορίας για την Eurovision 2022 στην Ελλάδα, έχουν ως εξής:

Το κοινό από την Ελλάδα μπορεί να ψηφίσει με κλήση από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στο 901 901 40 ή με SMS στο 54222, προσθέτοντας τον κωδικό της συμμετοχής της επιλογής του. Υπενθυμίζουμε ότι οι τηλεθεατές από την Ελλάδα δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

Από σταθερά, η χρέωση είναι 0,65 ευρώ ανά κλήση με ΦΠΑ. Από κινητά, η χρέωση είναι 0,68 ευρώ ανά κλήση/SMS με ΦΠΑ. Συμπεριλαμβανονται ΦΠΑ 24%, τέλος σταθερής τηλεφωνίας 5% και κινητής 10%.

About the Author

Σχετικά άρθρα