Τips για να απολαύσετε μπακαλιάρο και σκορδαλιά αλλιώς

Η παραδοσιακή συνταγή μπακαλιάρου-σκορδαλιάς για την 25η Μαρτίου είναι κλασική και αγαπημένη. Τι θα λέγατε, όμως, φέτος να κάνουμε μερικές αλλαγές;

Είτε νηστεύετε για τη Σαρακοστή, είτε όχι, η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που θα απολαύσετε το πιο μυρωδάτο δίδυμο της ελληνικής κουζίνας, αυτό που μπορεί να σας κάνει άθελά του πιο «αντικοινωνικούς» λόγω του σκόρδου, αλλά είναι τόσο απολαυστικό που του αξίζει.

Σίγουρα προτείνουμε στο τραπέζι να υπάρχει η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς και της μαμάς, για να την απολαύσουν όλοι όπως έχουν γνωρίσει και αγαπούν αυτό το πιάτο. Γιατί, όμως, να μην πειραματιστούμε και με μια εναλλακτική που θα δώσει νέα διάσταση στον γευστικό αυτό συνδυασμό;

Σκορδαλιά-μπακαλιάρος: στο μικροσκόπιο το φαγητό της εθνικής μας γιορτής

-Δοκιμάστε τη vegan εκδοχή της σκορδαλιάς, χωρίς ζωικό βούτυρο και γάλα. Στη θέση τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και κάποιο φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας ή αμυγδαλόγαλα.

-Προσθέστε στη σκορδαλιά σας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ταιριάζει ιδανικά και χαρίζει έξτρα φρεσκάδα και άρωμα.

-Δοκιμάστε αντί για πατάτα, να βάλετε καρύδια ή αμύγδαλα στη συνταγή σας για περισσότερη τραγανότητα και εναλλακτική γεύση. Για 5 σκελίδες σκόρδο θα χρειαστείτε 70 γραμμάρια καρύδια και 1 φέτα ψωμί χωρίς την κόρα. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το ξίδι θα το δείτε εσείς αναλόγως με την ποσότητα που θα φτιάξετε.

-Για να γλιτώσετε τόσο τις θερμίδες, όσο και την περαιτέρω επιβάρυνση του τηγανητού, ψήστε τον μπακαλιάρο σας στον φούρνο με μυρωδικά. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο light, παραμένοντας νόστιμο και ζουμερό.

-Δοκιμάστε να κάνετε το δίδυμο… τρίο, βράζοντας και χόρτα ή παντζάρι για το γεύμα, ώστε να προσθέσετε φυτικές ίνες και χρώμα στο πιάτο.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα