Ριζότο μανιταριών με σαφράν

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για εύκολο και νόστιμο ριζότο μανιταριών με σαφράν!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. μανιτάρια champignon
  • 50 γρ. μανιτάρια σιτάκε (λεντινούλα)
  • 160 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή 500 ml νερό και ένα κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο Thamyris Olive Oil
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 3 γρ. σαφράν
  • 30 γρ. Παρμεζάνα
  • 30 γρ. Βούτυρο
  • Φύτρα μπιζέλι Ο Μικρός Καλλιεργητής
  • Φύλλα καπουτσίνο Ο Μικρός Καλλιεργητής

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουνε τα 20 ml ελαιόλαδο το κρεμμύδι και
    σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3.  Προσθέτουμε το ρύζι και ανακαταεύουμε απαλά διαρκώς.
  4. Αφαιρούμε το θυμάρι προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το
    αλκοόλ.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε ζωμό μέχρι να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε
    διαρκώς.
  6. Όταν απορροφάει τον ζωμό ξαναβάζουμε πάλι μέχρι να καλύψει το ρύζι.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
    αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
  9. Όταν έχουμε βάλει όλο τον ζωμό και το ρύζι μας είναι έτοιμο αφαιρούμε απο την
    φωτιά προσθέτουμε παρμεζάνα το βούτυρο το σαφράν και ανακατεύουμε να δέσει
    το ριζότο μας και να γίνει κρεμώδες.
  10. Τέλος σερβίρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα καπουτσίνο και το μπιζέλι.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα