5 ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΥΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μόλις κάποιος γίνει διάσημος, ειδικά παγκόσμιου επιπέδου, η ζωή του θα αρχίσει να μάς απασχολεί. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, καταλήγει να μάς απασχολεί και ο θάνατός του. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, οι διάσημοι, που έφυγαν από τη ζωή με αρκετά ξαφνικό και απότομο τρόπο και που είτε ποτέ δεν ανακαλύφθηκε το πώς αυτό συνέβη, είτε το κοινό δεν πείστηκε ιδιαίτερα από την επίσημη αιτία θανάτου τους.

Marilyn Monroe

 

Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στις 4 Αυγούστου του 1962 σε ηλικία 36 ετών. Η ανάλυση του αίματός της έδειξε ότι η σταρ είχε πάρει υπερβολική δόση από βαρβιτουρικά aka υπνωτικά χάπια. Η επίσημη αιτία, στην οποία κατέληξε η αστυνομία του Λος Άντζελες, ήταν ότι η Marilyn Monroe αυτοκτόνησε. Ωστόσο, αυτό δεν κάθισε καλά στους fans της.

Από τη μία, κάποιοι υποστήριξαν ότι είναι πιθανότερο να πρόκειται για ατύχημα. Οι αρχές, όμως, επέμειναν ότι η δόση ήταν πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο, αλλά και ότι είχε πάρει ξανά στο παρελθόν υπερβολική δόση, ενώ γενικά είχε μεταπτώσεις στη διάθεσή της. Από την άλλη, έχουμε τους συνομωσιολόγους. Αυτοί πιστεύουν ότι η Monroe δολοφονήθηκε, έτσι ώστε να μην μιλήσει για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, John F. Kennedy, και τον αδερφό του, Robert, με τούς οποίους φημολογούταν ότι είχε ερωτικές σχέσεις. Ως στοιχείο, μάλιστα, θεωρούν ότι το βράδυ του θανάτου της εξαφανίστηκε και το ημερολόγιο της.

Το 1982 η υπόθεση επανεξετάστηκε, αλλά τα πορίσματα ήταν τα ίδια. Τα αρχεία της υπόθεσης μέχρι σήμερα έχει η CIA. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες λένε πως ό,τι κι αν τελικά συνέβη, δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Tupac Shakur

 

Ο rapper ήταν στο αμάξι του, καθώς έφευγε από έναν αγώνα μποξ στο Λας Βέγκας και κατευθυνόταν σε club, όπου θα εμφανιζόταν, όταν στις 7 Σεπτεμβρίου του 1996 τον πυροβόλησαν μέσα από ένα άλλο αμάξι. Τέσσερις σφαίρες τον πέτυχαν και τελικά στις 13 Σεπτεμβρίου υπέκυψε στα τραύματά του.

Τον μοναδικό ύποπτο είχε υποδείξει ουσιαστικά ο ίδιος ο Tupac δύο χρόνια νωρίτερα. Τότε μία αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του είχε λάβει χώρα, με τον ίδιο να κατηγορεί τον αντίπαλο του rapper, Notorious B.I.G.. Έτσι, μετά τον θάνατό του, οι αρχές πίστευαν ότι ο Notorious B.I.G. είχε προσφέρει αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω της συμμορίας Southside Crips, για να τον δολοφονήσουν. Ωστόσο, απέρριψαν αυτή τη θεωρία, όταν έξι μήνες αργότερα και εκείνος δολοφονήθηκε με τον ακριβώς ίδιο τρόπο.

Περίπου 26 χρόνια μετά, και οι δύο υποθέσει μένουν άλυτες. Καμία σύλληψη δεν έγινε ποτέ, ούτε προέκυψε κάποια νέα πληροφορία, τουλάχιστον όχι κάποια, που να βγήκε στη δημοσιότητα.

Πριγκίπισσα Diana

 

Ήταν 30 Αυγούστου του 1997, όταν όλος ο κόσμος πάγωσε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της Diana. Αυτός προέκυψε, αφότου μετά από καταδίωξη με τους παπαράτσι στο Παρίσι, το όχημα της Diana ενεπλάκη σε τροχαίο σε σήραγγα δίπλα από τον Σηκουάνα. Επίσημα έχει κριθεί τροχαίο ατύχημα, με τον οδηγό της Diana να έχει στο αίμα του τρεις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ και με τον οδηγό του άλλου αμαξιού να μην εντοπίζεται ποτέ.

Ωστόσο, οι συνομωσιολόγοι δεν πείστηκαν από την παραπάνω διαπίστωση. Ο βασικός λόγος ήταν πως, λίγο πριν τον θάνατό της, η Diana είχε δηλώσει πως φοβάται ότι θα δολοφονηθεί και, πιο συγκεκριμένα, ότι θα δολοφονηθεί σε ένα στημένο τροχαίο ατύχημα. Φυσικά, αυτό δεν έχει αποδειχτεί και πλέον δεν γίνεται καμία επίσημη έρευνα γύρω από τον θάνατό της.

Brittany Murphy

 

Η ηθοποιός είχε για μέρες συμπτώματα γρίπης, μέχρι που στις 20 Δεκεμβρίου του 2009 έφυγε από τη ζωή. Αρχικά, οι αρχές έβαλαν ως αιτία θανάτου της τα φυσικά αίτια, παρά το γεγονός ότι ήταν μόλις 32 ετών. Μετά από μερικούς μήνες, ωστόσο, ιατροδικαστής συμπέρανε ότι ο συνδυασμός συνταγογραφημένων φαρμάκων με αναιμία είναι πιθανόν να τής προκάλεσε πνευμονία.

Τα πράγματα άρχισαν να φαίνονται πιο ύποπτα, όταν ο άντρας της, Simon Monjack, πέθανε πέντε μήνες αργότερα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Τότε το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης θεώρησε ότι ίσως επρόκειτο για δολοφονία, που ακολουθήθηκε από αυτοκτονία. Αυτή η υποψία οδήγησε την οικογένεια της ηθοποιού στο να πραγματοποιήσει ανεξάρτητη τοξικολογική εξέταση, από την οποία προέκυψαν στοιχεία ότι η Brittany Murphy είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ωστόσο, ποτέ δεν μάθαμε τίποτα περισσότερο, αφού οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να ανοίξουν ξανά την υπόθεσή της.

Prince

 

Στις 21 Απριλίου του 2016, ο Prince βρέθηκε νεκρός σε ασανσέρ του studio Paisley Park. Τοξικολογική έδειξε ότι είχε λάβει υπερβολική δόση φαιντανύλης, ενός πολύ επικίνδυνου οπιοειδούς. Ωστόσο, ο θάνατός του δεν αντιμετωπίστηκε από τις αρχές ούτε ως ατύχημα, ούτε ως αυτοκτονία. Ο λόγος είναι ότι όλο ο περίγυρος του καλλιτέχνη επέμενε πως δεν έπαιρνε ναρκωτικά και δεν έβρισκαν λόγο να ξεκίνησε εκείνη την στιγμή.

Μία διετής έρευνα φαίνεται να στήριζε τις μαρτυρίες τους. Οι αρχές θεώρησαν ότι ο Prince πήρε εν αγνοία του το ναρκωτικό, νομίζοντας ότι παίρνει παυσίπονο, συγκεκριμένα Vicodin. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλήξουν στο πώς η φαιντανύλη έφτασε στην κατοχή του και μπήκε ουσιαστικά στη θέση του τυπικού φαρμάκου του. Το Ανθρωποκτονιών έχει κλείσει πλέον την υπόθεση. Η Δίωξη Ναρκωτικών, όμως, συνεχίζει να την ερευνά.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα