Συνταγή για ρυζοκροκέτές και θα γλείφεις και τα δάκτυλά σου

Βαθμός Δυσκολίας
   2
Μερίδες
   12
Ώρα μαγειρέματος
   12:30μμ-3μμ
ΑυγόΕλαιόλαδοΚρεμμύδιΛευκό κρασί

Υλικά

300 γρ. ρύζι carnaroli

250 γρ. ντομάτα κον κασέ

30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

3 αυγά

250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

250 γρ. τυρί μοτσαρέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

150 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια

100 γρ. λευκό κρασί

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ½ λίτρο νερό και ρίχνουμε και το ρύζι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά μαζί με την παρμεζάνα, τα ρίχνουμε για λίγο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και απλώνουμε ύστερα όλο το μείγμα σε μία πιατέλα να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ύστερα τον κιμά και το προσούτο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ρυζιού και τα γεμίζουμε με τη μοτσαρέλα και το μείγμα με τον κιμά. Περνάμε τις ρυζοκροκέτες από το αυγό χτυπημένο και ύστερα από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή: Botrini

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα