Χαβιέ Μπαρδέμ: Η δουλειά ως στρίπερ και η βράδια που «έριξε» την Πενέλοπε Κρουζ

Χαβιέ Μπαρδέμ. Ο Ισπανός ηθοποιός που έχει γευτεί τη δόξα και την αναγνώριση κι όμως μοιάζει να μη δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτά. Αποτελεί ερωτική φαντασίωση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού κι όμως εκείνος αποδείχθηκε ένας πολύ αφοσιωμένος σύζυγός. Και πως να μην είσαι άλλωστε όταν έχεις στο πλάι σου την Πενέλοπε Κρουζ. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ζωή του Μπαρδέμ που γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1969 έχει υπάρξει πολύ ταραχώδης, με αναποδιές, ατυχήματα, προβλήματα ακόμα και με την Εκκλησία και πολύ, πολύ έρωτα.

Ο Μπαρδέμ γεννήθηκε σε έναν τόπο που τώρα αντιμετωπίζει μία τεράστια τραγωδία: στη Las Palmas στα Κανάρια Νησιά που έχει θαφτεί κάτω από τη στάχτη του ηφαιστείου που εξερράγη. Η μητέρα του ήταν ηθοποιός και ο πατέρας του ένας βίαιος άνθρωπος που άλλαζε δουλειές σαν τα πουκάμισα, με αποτέλεσμα η οικογένεια να ζει σε μεγάλη φτώχεια. Ο Χαβιέ ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας και μόλις γεννήθηκε οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του έκανε αγώνα για να μεγαλώσει μόνη της τα τρία της μικρά. Ο πατέρας του πέθανε από λευχαιμία το 1995.

Ολόκληρη η οικογένεια του Μπαρδέμ είχε σχέση με τον κινηματογράφο (παππούς και γιαγιά ηθοποιοί, θείος σκηνοθέτης, αδέρφια επίσης στον χώρο), ενώ προέρχεται και από πολιτικοποιημένο περιβάλλον καθώς ο θείος του Juan Antonio φυλακίστηκε από τον Φράνκο για τις αντιφασιστικές ταινίες του. Ο Χαβιέ πάντως είχε όνειρο να γίνει ζωγράφος και μάλιστα έκανε και σχετικές σπουδές στην Escuela de Artes y Oficios της Μαδρίτης. Ωστόσο για να μπορεί να ζωγραφίζει έπρεπε να βρει και δουλειά γι΄αυτό και αναγκάστηκε να καταφύγει στην υποκριτική. Τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν και τόσο καλός ζωγράφος και εγκατέλειψε τις σπουδές του για να αφοσιωθεί στην υποκριτική. Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί ότι έχει δουλέψει και ως στρίπερ, αλλά μόνο για μία ημέρα.

Για την καριέρα του στην υποκριτική δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, η πορεία του είναι γνωστή και το ταλέντο του αδιαμφισβήτητο. Υπάρχουν όμως άλλα θέματα που δεν ξέρουμε για τον ηθοποιό.

Μεγάλωσε ως καθολικός αλλά τώρα είναι αγνωστικιστής, πιστεύει δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του θεού. Μάλιστα μία δήλωσή του κατά της Εκκλησίας έχει συζητηθεί πολύ: το 2005 νομιμοποιήθηκε στην Ισπανία ο γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών και τότε εκείνος δήλωσε ότι αν ήταν γκέι θα παντρευόταν αμέσως μόνο και μόνο για να γ… την Εκκλησία (mañana mismo, sólo para joder a la Iglesia).

Επίσης παρά το γεγονός ότι έχει υποδυθεί σκληρούς χαρακτήρες (ποιος δεν θυμάται το “Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους” των αδερφών Κοέν το 2007, ταινία που τον έκανε τον πρώτο Ισπανό που κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου), στην πραγματικότητα απεχθάνεται και αποφεύγει τη βία. Αυτό ίσως να οφείλεται σε έναν πολύ άσχημο καβγά σε ένα μπαρ που είχε μπλέξει όταν ήταν 20 ετών, από τον οποίο «κέρδισε» μία σπασμένη μύτη.

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο, δηλαδή την αγάπη της ζωής του. Ο Μπαρδέμ άρχισε να βγαίνει με την Πενέλοπε Κρουζ το 2007 στα γυρίσματα του Vicky Cristina Barcelona. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2010 στις Μπαχάμες και έχουν δύο παιδιά: τον Leo Encinas Cruz (γεννηθείς 23 Ιανουαρίου 2011) και την Luna Encinas Cruz (γεννηθείσα στις 22 Ιουλίου του 2013).

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1992 στην ταινία Jamón Jamón. Η Πενέλοπε ήταν μόλις 16 ετών και ο Χαβιέ λίγο μεγαλύτερος, αλλά η χημεία μεταξύ τους ήταν πολύ εμφανής. Η αλήθεια είναι όμως πως παρά τη χημεία, τίποτε δεν συνέβη μεταξύ τους. Στο Vicky Cristina Barcelona όμως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν εκρηκτικά. Η ταινία βγήκε με κανέναν από τους δύο να μην κάνει την πρώτη κίνηση, καθώς παραήταν επαγγελματίες για να αναστατώσουν τα πράγματα. Ευτυχώς μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, ένας φίλος έκανε αποχαιρετιστήριο πάρτι και έκτοτε είναι αχώριστοι.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα