Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας

Υπερηφάνεια και αισιοδοξία γέμισε το κέντρο της Αθήνας από τα παιδιά που παίρνουν μέρος στη μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Την ίδια στιγμή δεν λείπουν και τα χαμόγελα των περήφανων γονέων και συγγενών τους που τα καμαρώνουν.

Προηγήθηκαν καταθέσεις στεφάνων από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, από ανώτατους αξιωματικούς, εκπροσώπους κομμάτων και άλλους επίσημους.

Με στολές των σχολείων τους και με παραδοσιακές στολές oι μικροί και μεγάλοι μαθητές βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο προκειμένου να λάβουν θέση στα τμήματά τους που θα παρελάσουν μπροστά στους επίσημους.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της παρέλασης είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, κάτι που θα συμβεί και αύριο, Σάββατο, ανήμερα 25ης Μαρτίου για την στρατιωτική παρέλαση. Παράλληλα, με εντολή της ΕΛΑΣ κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό, «Σύνταγμα».

Αύριο η στρατιωτική παρέλαση

Αύριο θα λάβει χώρα η στρατιωτική παρέλαση, στην οποία θα λάβουν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος».

Θα παρελάσουν επίσης, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

About the Author

Σχετικά άρθρα