Βιβλιοσυντροφιές για τους λάτρεις του Διαβάσματος

Τι είναι οι Βιβλιοσυντροφίες για τους αναγνώστες; Μα αντικείμενα που αγαπάμε να έχουμε κοντά μας όταν διαβάζουμε, φυσικά! Έρχομαι λοιπόν να σας παρουσιάσω κάποια προϊόντα και επιχειρήσεις, τα οποία πραγματικά λατρεύουμε όσοι διαβάζουμε και όχι άδικα! Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει από άτομα που απλά θέλησαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και όμορφο. Λατρεύω να στηρίζω και με το παραπάνω μικρές επιχειρήσεις όπως αυτές. Όπως θα δείτε κάποιες έχουν αποκτήσει δικό τους site πλέον και κάποιες βρίσκονται στο etsy. Όπου και αν τις βρίσκουμε όμως δεν παύουν να αποτελούνται από άτομα που κάνουν κάτι με αγάπη και προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο.

Βιβλιοσυντροφιές

Candleland

Πάμε να σας συστήσω μία υπέροχη επιχείρηση δύο φοβερών κοριτσιών που είναι πάντα γλυκήτατες και εξυπηρετικές. Πολλές φορές νομίζουμε ότι η όλη εμπειρία αγοράς ολοκληρώνεται όταν λάβουμε το προϊόν, όμως όχι. Η εξυπηρέτηση έπειτα από την παραλαβή είναι το Α και το Ω σε μία επιχείρηση. Αυτό ακριβώς κάνει τα κορίτσια μοναδικά. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ακόμα και αν κάποιο προϊόν σας πάθει κάτι (όλοι γνωρίζουμε για τις μεταφορικές εταιρείες) τα κορίτσια θα είναι εκεί να σας βοηθήσουν και να βρουν αμέσως λύση. Και εστιάζω σε αυτό, καθώς πολλοί διστάζουν να παραγγείλουν εύθραυστα προϊόντα. Επίσης κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι μπορείτε να βρείτε τα κεριά τους στο Cap Cap και να φάτε και ωραία γλυκά ταυτόχρονα και στο βιβλιοπωλείο Διαγώνιος.

Είμαστε η CandleLand! Δηλαδή η Μελίνα & η Ειρήνη.

Η επιχείρηση και γενικότερα όλη η φιλοσοφία της Candleland ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 από την Ειρήνη. Λόγω πολλών υποχρεώσεων όμως, 7 μήνες μετά υπήρξε διακοπή της επιχείρησης. Καθώς περνούσε ο καιρός και κάναμε περισσότερη παρέα, καταλάβαμε ότι κυριολεκτικά «συμπληρώνει η μια την άλλη» και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σε επίπεδο ιδεών και τρέλας! Έτσι έπεσε η ιδέα να στηθεί ξανά η CandleLand, πλέον με 2 άτομα στο τιμόνι. Τον Ιανουάριο του 2022 λοιπόν όλα ήταν έτοιμα.
Η κύρια κατηγορία που ασχολούμαστε είναι τα θεματικά κεριά τα οποία δημιουργήθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Αυτά μπορεί να είναι χαρακτήρες, ταινίες, βιβλία, πόλεις, εποχές…
Κάθε άρωμα είναι μοναδικό και εμπνεόμαστε από το θέμα ή τον χαρακτήρα που θέλουμε να υποστηρίξουμε!
Όλα είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από εμάς.
Οτιδήποτε δείτε στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στην ιστοσελίδα μας ειναι φτιαγμένα αποκλειστικά από εμάς. Δηλάδη ο ιστότοπος, η διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, η επικοινωνία με τους πελάτες, η επιλογή και η δημιουργία των προϊόντων, οι συσκευασίες, οι ετικέτες, οι ιδέες, η διακόσμηση, η φωτογράφηση των προϊόντων αλλά και τα βίντεο. 
Πάμε να γνωρίσουμε τα κορίτσια:
Ειρηνη: “Hello! Είμαι η Ειρήνη και κατάγομαι από την Αθήνα. Πλέον κατοικώ στην Λάρισα με τον σύζυγό μου. Έχω τελειώσει τεχνικός δικτύων και ασχολήθηκα με την γραφιστική καθώς εργαζόμουν ως τεχνικός σε τυπογραφείο όπου εκεί πρωτοασχολήθηκα και έμαθα να χειρίζομαι γραφιστικά εργαλεία. Η αγάπη μου για τα χειροποίητα και για το κερί μου γέννησαν την επιθυμία να ξεκινήσω να ασχολούμαι και εν τέλει να δημιουργήσω μια επιχείρηση για 2 πράγματα που αγαπώ! Την Γραφιστική και τα Χειροποίητα κεριά Σόγιας. Χόμπι μου οι σειρές, ταινίες, τα ταξίδια και ό,τι έχει να κάνει με τη διακόσμηση.”
 
Μελίνα: 
“Εγώ είμαι η Μελίνα και κατάγομαι από τα αγαπημένα Τρίκαλα! Από 10 ετών έχω ξεκινήσει να παίζω πιάνο και να αγαπώ τον κόσμο της μουσικής, της τέχνης, της αρμονίας και της σύνθεσης. Στα 18 μου μετακόμισα και έζησα στη Θεσσαλονίκη για 7 χρόνια όπου συνέχισα τις μουσικές μου σπουδές. Σπούδασα στο Τμήμα Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του Παμακ, όπου εκτός από τον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής, τα ερεθίσματα για όλες τις τέχνες αλλά και η ανάπτυξη πρωτοπόρων ιδεών έγιναν βίωμα και τρόπος ζωής. Χόμπι μου οι ταινίες, η φωτογραφία και τα ταξίδια. Μέσα από την candleland καλύπτεται πλήρως αυτή η ανάγκη που είχα να δημιουργώ καθημερινά! Κάθε μέρα μας έρχονται καινούριες ιδέες, αγωνία για το πως θα τις υλοποιήσουμε, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική. Δε σταματάμε απλά ΠΟΤΕ!
Το 2020 λοιπόν μετακόμισα και εγώ με τον σύζυγο μου στη Λάρισα, όπου συνάντησα ξανά την Ειρήνη! (Η πρώτη μας γνωριμία ήταν 7 χρόνια πριν, το Φθινόπωρο του 2013, στη Θεσσαλονίκη).”
Και κάπου εδώ να σας προτρέψω να κάνετε κλικ και να δείτε το υπέροχο site των κοριτσιών, Candleland. Και να αγοράσετε, εννοείται, τις δικές σας Βιβλιοσυντροφιές.
Τα κορίτσια μου έστειλαν κάποια κεράκια τους και τις ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μπορείτε να μυρίσετε τα αρώματα, γιατί το να τα περιγράψω είναι αδύνατον. Έχουν γεμίσει τον χώρο μυρωδιές και απλά έχω εθιστεί. Σας έβγαλα όμως μερικές φωτογραφίες.

Comfy Reading Corner

Εδώ θέλω να σας δω να αντιστέκεστε. Πρόκειται για ένα κατάστημα με χειροποίητες θήκες βιβλίων και σελιδοδείκτες. Αγαπώ τα προϊόντα της απίστευτα και έχω ήδη την δική μου συλλογή!

Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις Βιβλιοσυντροφιές του Comfyreadingcorner.

Η Ρία είναι 20 ετών, ζει στην πανέμορφη Κατερίνη και σπουδάζει Μοριακή Βιολογία. Κατά την περίοδο του lock dawn ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει κάτι δικό της και με αυτά τον Ιανούαριο του 2021 γεννήθηκε το πρώτο της κατάστημα. Το όνειρο της πάντα ήταν να έχει δική της επιχείρηση και να που αυτό είχε γίνει πραγματικότητα.

Όλα τα προϊόντα της είναι χειροποίτητα από την ίδια και την μητέρα της. Έμαθε να ράβει μετά την αποφοίτηση της από το λύκειο και σήμερα έχει την δική της επιχείρηση που πραγματικά είναι μοναδική.

Η έμπνευση των προϊόντων τής έρχεται διαβάζοντας πολλά βιβλία και όντας μέλος της κοινότητας του bookstagram που την εμπνέει κάθε μέρα να δημιουργεί όλο και περισσότερα. Οι θήκες τους είναι πάθος για κάθε βιβλιοφάγο και όπως ανέφερα Βιβλιοσυντροφιές για όλους μας.

Για όσους θέλουν να διαβάζουν με στυλ, μπείτε στο κατάστημά της και μην διστάσετε καθόλου, Comfyreadingcorner.

Και φυσικά κάποιες δικές μου φωτογραφίες με τις δικές μου Βιβλιοσυντροφιές.

Mythical Candles

Και όπως είναι φυσικό ξανά επιστρέφουμε στα κεριά! Ο καθένας φτιάχνει μοναδικά πράγματα και δεν σταματάω να αγαπώ τόσο όλα όσα βλέπω και έχω πάρει. Η Αθηνά έχει ένα μοναδικό στυλ στα κεριά της, όπως θα δείτε και από τις εικόνες, που δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρω.

Είμαι η Αθηνά, είμαι 22 ετών, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος των σπουδών μου και δουλεύω παράλληλα με μερική απασχόληση. Στον ελεύθερο χρόνο μου, εκτός από το να περνάω χρόνο με κοντινούς μου ανθρώπους, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και…να φτιάχνω κεριά.

Μου άρεσε να παρακολουθώ βιντεάκια σχετικά με τη παρασκευή κεριών και δεν άργησε η ώρα που αποφάσισα να το επιχειρήσω κι εγώ. Ξεκίνησε σαν χόμπι κατά το διάστημα της δεύτερης καραντίνας. Και πόσοι δεν δοκιμάσαμε διάφορα χόμπι εκείνη τη περίοδο; Ήταν ένας δημιουργικός τρόπος να περάσω το χρόνο μου στο σπίτι, να πειραματιστώ, να φτιάξω μια όμορφη ατμόσφαιρα και να δημιουργήσω δωράκια για τους γνωστούς μου. Αργότερα, με την θετική ανταπόκριση που έλαβα, θέλησα να το μοιραστώ με περισσότερο κόσμο. Ξεκίνησα αρχικά μέσω του προφίλ μου στο bookstagram (κοινότητα του instagram για βιβλιόφιλους) και τώρα, δύο χρόνια μετά, άνοιξα έναν ξεχωριστό λογαριασμό προκειμένου να αφοσιωθώ περισσότερο στις δημιουργίες μου. Από μικρή με γοήτευαν οι μύθοι, μου άρεσε να τους ακούω και συνεχίζω να αναζητώ κι άλλους. Οπότε αποφάσισα πως θα ήθελα και τα κεριά μου να κινηθούν γύρω από αυτό το θέμα. Και κάπως έτσι προέκυψε και το όνομα “Mythical Candles “.


Και φυσικά μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερα στην σελίδα, Mythical Candles.

Πάμε να δούμε κάποια κεράκια που πήρα και φυσικά τα υπέροχα δωράκια που μου έστειλε μαζί η Αθηνά. Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ και επίσης έχω απλά ερωτευτεί το Underworld.

Τώρα που έχουμε φτάσει στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου να σας αναφέρω ότι σίγουρα θα υπάρξει και δεύτερο μέρος, καθώς οι επιχειρήσεις που αξίζει να δείτε είναι πολλές ακόμα!

About the Author

Σχετικά άρθρα