Κέικ μανταρινιού με ινδοκάρυδο και γλάσο από μανταρίνι

Ο Νοέμβρης είναι πλέον εδώ και ποιο είναι το πρώτο φρούτο που σου έρχεται στο μυαλό και το φέρνει μαζί του ο Νοέμβρης; Το μανταρίνι φυσικά!

Τι μου θυμίζει το μανταρίνι; Φθινόπωρο με το τζάκι αναμμένο, η γιαγιά να καθαρίζει μανταρίνια και στις φλόγες του να πετάει τα φλουδάκια τους και ολόκληρο το σπίτι να γεμίζει με το υπέροχο άρωμα του μανταρινιού!

Υπέροχο φρούτο, εύκολο να το έχεις μαζί σου για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο. Μπορείς να το στύψεις και να έχεις στο λεπτό έναν γλυκό και δροσερό χυμό ή να διαθέσεις λίγο παραπάνω χρόνο και να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο κέικ μανταρινιού που θα απολαμβάνεις όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κέικ μανταρινιού με ινδοκάρυδο και γλάσο από μανταρίνι

Χρόνος παρασκευής: 25′

Χρόνος ψησίματος: 60′

Για το κέικ μανταρινιού:

  • 500g αλεύρι
  • 50g ινδοκάρυδο
  • 250g βούτυρο
  • 400g ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 300ml χυμό μανταρινιού
  • ξύσμα από 6 μανταρίνια

Για το γλάσο μανταρινιού:

  • 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρινιού

Εκτέλεση

Για το κέικ μανταρινιού:

Χτυπάμε το βούτυρο (καλύτερα να είναι κάποια ώρα εκτός ψυγείου για να έχει μαλακώσει αρκετά), ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα μανταρίνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το χυμό μανταρινιού με το αλεύρι και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά. Ψήνουμε στους 200°C για 60min.

Για το γλάσο με χυμό μανταρίνι:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό μανταρίνι και ανακατεύουμε καλά. Ανάλογα με το πόσο αραιό ή πηχτό θέλουμε το γλάσο μας, προσθέτουμε χυμό μανταρίνι ή ζάχαρη άχνη αντίστοιχα.

Μόλις το κέικ κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω του το γλάσο μανταρινιού.

Μπορούμε για διακόσμηση να προσθέσουμε από πάνω ξύσμα μανταρινιού, ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας.

Απολαύστε το!

Ιδέες για πάρτι: Διαιρούμε το μείγμα του κέικ μανταρινιού σε τρία μπολ, στο κάθε μπολ προσθέτουμε από ένα διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. Παίρνουμε φορμάκια για cupcakes, τοποθετούμε μέσα χαρτάκια για cupcakes και τα γεμίζουμε με κουταλιές και από τα τρία χρωματιστά μείγματα. Τα ψήνουμε στους 200°C για 20min. Αφού κρυώσουν πολύ καλά τα ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε από πάνω τους λίγη ποσότητα από το γλάσο μανταρίνι. Πασπαλίζουμε με πολύχρωμα ή σοκολατένια sprinkles και βάζουμε από πάνω μια φέτα μανταρίνι. Εναλλακτικά μπορούμε αντί για το γλάσο να προσθέσουμε από πάνω φυστικοβούτυρο, ταχίνι με γεύση πορτοκάλι ή ταχίνι με γεύση σοκολάτα. Ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά που θα το αγαπήσουν στο λεπτό!

 

About the Author

Σχετικά άρθρα