Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις του κόσμου

Ποιες πόλεις του κόσμου που έχετε επισκεφτεί σας εμπνέουν να ξαναγυρίσετε; Κάντε τη λίστα σας και δείτε αν οι επιλογές σας ταιριάζουν με αυτές των αναγνωστών του Condé Nast Traveler.

Κάθε χρόνο, οι αναγνώστες του δημοφιλούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveler αξιολογούν τις  αγαπημένες τους πόλεις,   μεγάλες και μικρές, δημιουργώντας τη λίστα με τις καλύτερες, αυτές που αφήνουν τις πιο όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, που ο κόσμος «ανοίγει» ξανά για ταξίδια, είναι μια καλή στιγμή να ανακαλύψουμε κι εμείς μέσα από αυτές τις λίστες, πόλεις που θα θέλαμε να  επισκεφτούμε ή να ξαναθυμηθούμε  παλιά μας ταξίδια, μέσα από τα  34α ετήσια Readers’ Choice Awards  , στα οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 αναγνώστες.

 Τόκιο, Ιαπωνία 

Το  Τόκιο  δεν λείπει ποτέ από την ετήσια λίστα του Condé Nast Traveler, καθώς πάντα ενθουσιάζει με τις  αντιθέσεις  του. Από τη μία μοντέρνοι ουρανοξύστες και νέον και από την άλλη παραδοσιακοί ναοί, όλα συνδυάζονται αρμονικά σε μια ονειρική, για πολλούς, πόλη. Κι αν σας ενδιαφέρει η γαστρονομία, πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει  περισσότερα αστέρια Michelin  από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, αποτελώντας τον απόλυτο foodie προορισμό.

 

Σιγκαπούρη 

Είχε τη δική της θέση στη λίστα το 2019 και συνεχίζει δυναμικά, χάρη στην εξελισσόμενη καλλιτεχνική σκηνή της, τα ξενοδοχεία της, τις start-up εταιρίες και την καινοτομία της. Ακόμη, λοιπόν, κι αν κάποιος την έχει επισκεφτεί στο παρελθόν, σήμερα μπορεί να μην την αναγνωρίζει. Για χαλάρωση μετά την εξερεύνηση, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν το Atlas bar όπου τους περιμένουν περισσότερα από  1000 είδη τζιν  , αλλά και το Marina Bay Sands για πρόσβαση στην κορυφαία  infinity pool  .

Κιότο, Ιαπωνία 

Παρ΄όλο που αποτελεί μια από τις  πιο καλοδιατηρημένες πόλεις της Ιαπωνίας,  το Κιότο έχει ξαναγεννηθεί, κυρίως μετά τον σεισμό του 2011. Οι ναοί του 10ου αιώνα και οι γκέισες στους δρόμους του χαρίζουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που σίγουρα ενθουσιάζει τους επισκέπτες. Πολλοί καλλιτέχνες, μάλιστα, έχουν εγκατασταθεί στο Κιότο, φέρνοντας  νέα ενέργεια στην πόλη  , όπου κυριαρχούν τα machiya (παραδοσιακά, ξύλινα οικήματα), τα ιδιαίτερα καταστήματα και η αυθνετική ιαπωνική ατμόσφαιρα. Στο Κιότο κυριαρχεί εκτός από το σάκε και το τζιν, έχοντας τη δική του σκηνή στην πόλη, ενώ ανάμεσα στα εστιατόριά του, τα  100 είναι βραβευμένα με αστέρι Michelin. 

Οσάκα, Ιαπωνία 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας συχνά  επισκιάζεται από το Τόκιο και το Κιότο,   ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αρχικά είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας για  foodies,  χάρη στις τοπικές σπεσιαλιτέ του όπως το takoyaki (παναρισμένες μπάλες χταποδιού) και το okonomiyaki (ένα είδος pancakes), ενώ προσελκύει και τους fans του baseball. Από αξιοθέατα, το  κάστρο Osaka  με απαράμιλλη θέα από τον 8ο όροφο είναι must. 

 Κωνσταντινούπολη 

Ο τόπος που η Ανατολή συναντά τη Δύση, δεν γινόταν να λείπει από αυτή τη λίστα, ενώ αποτελεί και εύκολο προορισμό από την Ελλάδα, λόγω εγγύτητας. Χρειάζονται, ωστόσο, αρκετές επισκέψεις προκειμένου να γνωρίσει κάποιος σε βάθος την πόλη, με το ξακουστό παλάτι-must στάση Τοπ Καπί, το Μεγάλο Παζάρι που είναι από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες σκεπαστές αγορές του κόσμου, τη θέα στον Βόσπορο και φυσικά τη  δημοφιλή πολίτικη κουζίνα  με τα κεμπάπ, τα ιτς πιλάφ, τον μπακλαβά, το κιουνεφέ και όλες αυτές τις λιχουδιές.

 Πόρτο, Πορτογαλία 

Στην Ευρώπη, το  Πόρτο  φαίνεται να έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στις καρδιές των ταξιδιωτών, καθώς αποτελεί προορισμό των connoisseur του κρασιού, αλλά και όσων αγαπούν την παράδοση και την αυθεντικότητα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτή την παραλιακή πόλη από το γλυκό port. Το Πόρτο είναι μια  σύγχρονη και ταυτόχρονα παραδοσιακή πόλη   όπου οι σεφ, οι καλλιτέχνες και οι designers φέρνουν νέο πνεύμα στον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Αξιοθέατα όπως η εκκλησία γοτθικής αρχιτεκτονικής Igreja de São Francisco, είναι σίγουρα στάσεις που πρέπει να μπουν στη λίστα σας και για υψηλή γαστρονομία, περάστε από το Casa de Chá da Boa Nova, το πρώτο εστιατόριο της πόλης με αστέρι Michelin, σε ένα κτίριο σχεδιασμένο από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Álvaro Siza Vieira.

About the Author

Αφήστε μια απάντηση

Σχετικά άρθρα