Υλικά
800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και ξεσποριασμένη
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
800 ml ζωμό κότας
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα φύλλα κόλιανδρου για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το κύμινο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνουμε να βράζει σιγά για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ. Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα και τη σερβίρουμε ζεστή γαρνίροντας με λίγα φύλλα κόλιανδρου.