Πάμε για μπάνιο στο εξωτερικό;

Αφού ο χειμώνας αναμένεται τόσο δύσκολος, ας δώσουμε παράταση στο καλοκαίρι με ένα ταξίδι σε μέρη αξίζει να δούμε και να συνεχίσουμε τα μακροβούτια.

Costa del Sol, Μάλαγα, Ισπανία
Ο καιρός στη διάσημη παραλία της Ισπανίας λέγεται ότι είναι ακόμη καλύτερος αυτή την εποχή από τον Αύγουστο κι όπως είναι αναμενόμενο, οι τουρίστες λιγότεροι. Αυτό σημαίνει περισσότερη ησυχία, καλύτερες τιμές και καλές θερμοκρασίες για λίγο καλοκαίρι ακόμα. Ενδεικτικά, να σας πούμε ότι τα ξενοδοχεία 3 αστέρων ξεκινούν από 119 ευρώ για 2 άτομα, των 4 αστέρων από 136 ευρώ, ενώ αν επιλέξετε hostel, η διαμονή θα σας κοστίσει από 32 ευρώ το άτομο την ημέρα.

Αλγκάρβε/Φάρο, Πορτογαλία
Με θερμοκρασίες παρόμοιες με την Ελλάδα γύρω στους 27°C αυτή την εποχή, η περιοχή Αλγκάβρε στη νότια ακτή της Πορτογαλίας είναι επίσης μια καλή επιλογή για ταξίδι στο εξωτερικό, για όσους θέλει να διατηρήσει τις θερμοκρασίες Ελλάδας, αλλά να δει καινούργια μέρη. Εδώ θα βρείτε υπέροχες αμμώδεις παραλίες, όπως και σημεία για windsurf αν ασχολείστε με το άθλημα και όλα σε καλύτερες τιμές από την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, τα καλά ξενοδοχεία 3 αστέρων ξεκινούν από 68 ευρώ αυτή την εποχή για 2 άτομα, τα 4 αστέρων από 129 ευρώ και τα Hostel από 15 ευρώ το άτομο.

Τενερίφη, Κανάρια Νησιά, Ισπανία
Στα Κανάρια Νησιά ο καιρός είναι καλός όλο το χρόνο κι επειδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κάνει αρκετή ζέστη, ο Σεπτέμβριος είναι καλή εποχή για να τα επισκεφτείτε. Οι θερμοκρασίες φτάνουν γύρω στους 28°C αυτή την εποχή, ό,τι πρέπει για μπάνιο και βόλτες στην Τενερίφη, το μεγαλύτερο από τα Κανάρια Νησιά. Στην περιοχή γύρω από το Los Cristianos στη νοτιοδυτική άκρη, θα βρείτε αρκετά resort και ξενοδοχεία, ενώ δεν θα δυσκολευτείτε και με την επικοινωνία, καθώς οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά. Τα περισσότερα πράγματα είναι πιο οικονομικά εδώ, με τα ξενοδοχεία 3 αστέρων να ξεκινούν από 50 ευρώ τα 2 άτομα, τα 4 αστέρων από 78 ευρώ και τα Hostel από 14 ευρώ το άτομο.

Αττάλεια, Τουρκία
Η πρόσβαση στην Αττάλεια είναι εύκολη, με οικονομικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη, η θερμοκρασία αυτή την εποχή φτάνει τους 32°C –που σημαίνει ότι το καλοκαίρι είναι… καυτό- και μέχρι και τον Οκτώβριο, είναι σούπερ προορισμός για κοντινό ταξίδι. Η περιοχή αποτελεί μια από τους πιο οικονομικούς all-inclusive προορισμούς, με ξενοδοχεία και resort να έχουν αρκετά χαμηλές τιμές για δωμάτιο με γεύμα και απεριόριστα ποτά. Να σημειώσουμε ότι μπορείτε να βρείτε ξενοδοχείο 3 αστέρων από 15 ευρώ και 4 αστέρων από 26 ευρώ για δύο άτομα.

 

About the Author

Σχετικά άρθρα